Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Femeile democrate au organizat un târg de caritate pentru susţinerea copiilor bolnavi de la Institutul Mamei şi Copilului

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 mai 2013
Partidul Democrat din Moldova

Femeile democrate au organizat un târg de caritate pentru susţinerea copiilor bolnavi de la Institutul Mamei şi Copilului.

Un “Târg al cozonacilor”, acţiune de caritate pentru acumulare de fonduri destinate îmbunătăţirii condiţiilor de spitalizare a copiilor din Secţia Nefrologie al Instituţiei Medico-Sanitare Publice Institutul Mamei şi Copilului, a avut loc astăzi în Chişinău la iniţiativa Organizaţiei municipale de Femei a Partidului Democrat.

Femeile democrate au copt cozonaci, dulciuri, au gătit bucate tradiţionale moldoveneşti. La târg au mai fost expuse bijuterii fabricate manual, broderii, icoane brodate etc.

Monica Babuc, preşedinta Organizaţiei municipale de Femei a PDM, a menţionat că acest “Târg al cozonacilor” este la prima ediţie, reuşindu-se acumularea a cca 25 de mii de lei, bani care vor fi donaţi pentru procurarea de mobilier pentru Secţia de Nefrologie al Institutului Mamei şi Copilului.

“Copiii internaţi în această secţie, fiind nevoiţi să petreacă mult timp în spital, nu au unde îşi păstra lucrurile, cărţile etc. Pentru început ne-am propus din banii acumulaţi să procurăm noptiere, iar pe viitor, după posibilităţi, am vrea să contribuim la completarea necesarului de mobilier, a camerei de joacă. Iniţiativa a găsit susţinere largă şi vom face o tradiţie prin organizare anuală a acestui Târg”, a declarat Monica Babuc.

Potrivit Valentinei Rotaru, şefa Secţiei Nefrologie al Institutului Mamei şi Copilului, anual aici sunt trataţi cca 1 mie de copii cu patologii renale din toată republica. Mobilierul în secţie nu a fost înnoit de aproape 30 de ani.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

De Ziua Familiei Marian Lupu a oferit o donaţie din partea PDM unei tinere familii din Chişinău cu 4 copii PDM a obţinut un nou succes la alegerile locale noi din 19 mai