Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a avut o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 mai 2013
Partidul Democrat din Moldova

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale.

În cadrul întrevederii, părţile au abordat subiecte ce ţin de suportul acordat ţării noastre prin diversele proiecte desfăşurate de către BM în Republica Moldova şi au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia social-politică. Reprezentanţii BM au menţionat faptul că, în luna iulie curent, se finalizează actualul Program de parteneriat cu Moldova şi că următorul document deja a fost negociat cu autorităţile moldoveneşti. De asemenea, membrii delegaţiei au menţionat că BM va continua să susţină Republica Moldova în implementarea proiectelor şi în promovarea reformelor în domeniile asistenţă socială, educaţie, justiţie, infrastructură etc.

În acelaşi context, Marian Lupu a apreciat înalt colaborarea Băncii Mondiale cu ţara noastră şi a specificat că Banca Mondială este unul din principalii parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova. Proiectele implementate, a menţionat Marian Lupu, au dat rezultate concrete în cele mai importante domenii, cum ar fi dezvoltarea serviciilor de sănătate şi asistenţă socială, investiţiile în agricultură, energie, construcţia drumurilor, educaţia de calitate, gestionarea finanţelor publice, reformarea administraţiei publice etc.

La acelaşi subiect, liderul PDM, şi în calitatea sa de deputat, a optat în favoarea continuării colaborării dintre Moldova şi BM şi a apreciat înalt practica eliberării de credite către Moldova în condiţii concesionale, pentru perioade îndelungate de timp şi cu o rată a dobânzii mică. De asemenea, Marian Lupu a salutat iniţiativa BM de a organiza negocieri cu Gazprom referitor la restructurarea datoriilor istorice ale ţării noastre.

Sursa: www.pdm.md

PDM a obţinut un nou succes la alegerile locale noi din 19 mai Adunarea Populară a Găgăuziei a decis crearea unei fracţiuni a PDM