Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a subsemnat Pactul Responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Marian Lupu, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele partidului, Dumitru Diacov, preşedintele de onoare şi Igor Corman, în calitate de vicepreşedinte al PDM şi de preşedinte al Parlamentului, au subsemnat Pactul Responsabilităţii naţionale pentru o Moldovă europeană.

Anunţul a fost făcut astăzi de către Marian Lupu la întâlnirea cu cetăţenii, pe care a avut-o la unul din punctele campaniei “Respect pentru oamenii Moldovei”. Liderul Partidului Democrat a declarat, că “este important ca, prin acţiuni comune, să fie atins scopul comun al Coaliţiei: să asigurăm dezvoltarea europeană şi socială a Republicii Moldova”.

Amintim că Partidul Democrat desfăşoară de două săptămâni o amplă campanie de informare a populaţiei şi de consultare cu cetăţenii la nivel naţional, denumită “Respect pentru oamenii Moldovei: Scrie Europei!”. În cadrul ei, oamenii transmit mesajele lor către liderii Uniunii Europene şi primesc informaţii despre etapele procesului de aderare şi beneficiile de care deja se bucură Republica Moldova. “Cetăţenii ne vorbesc despre integrarea europeană cu speranţă într-un viitor mai bun. Mulţi dintre ei sunt bucuroşi că se apropie liberalizarea regimului de vize, alţii ne roagă pe cei din Coaliţie să rămânem uniţi”, a spus Marian Lupu. Până acum la corturile PDM din toate raioanele ţării au fost colectate câteva mii de mesaje adresate liderilor europeni de către moldoveni.

Celor prezenţi la punctul de informare din Chişinău, pe care l-a vizitat astăzi Marian Lupu, preşedintele PDM le-a explicat în ce constă importanţa Summit-ului Parteneriatului Estic care va avea loc la Vilnius, la 28–29 noiembrie. “Succesul pe care Moldova îl va obţine la acest summit se datorează cetăţenilor ţării noastre, pentru că au ales calea europeană şi pentru că dau dovadă de tărie în fiecare zi. Noi credem că fiecare cetăţean al Moldovei trebuie să fie respectat, iar vocea sa — să fie auzită şi aici, acasă, şi în toată Europa. De aceea am denumit campania de colectare a mesajelor — Respect pentru oamenii Moldovei. De asemenea, vrem să fie înţeles corect cursul nostru de integrare europeană: mergem pe această cale pentru a obţine circulaţie liberă pentru cetăţenii noştri, pentru a dezvolta o economie puternică, o societate consolidată şi un stat al bunăstării generale”, a spus Marian Lupu.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Mesaj de condoleanţe, transmis de preşedintele PDM, Marian Lupu, la încetarea din viaţă a lui Titus Jucov Tinerii democraţi din Chişinău s-au întrecut într-un concurs de inteligenţă