Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii de la Ciocana au vizitat o familie cu patru gemeni, trei dintre care sunt cu deficienţe locomotorii

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată pe 3 decembrie, Organizaţia de sector PDM Ciocana a mers în vizită la familia Cara. Soţii Cara cresc şi educă patru gemeni, trei dintre care au probleme locomotorii. Copiii învaţă în clasa a VII-a, iar pentru că se deplasează cu greu, nu se descurcă fără ajutorul părinţilor, ca să ajungă la şcoală. Mama a fost nevoită să se dedice în totalitate celor patru copii.

Echipa democrată, în frunte cu preşedintele Organizaţiei de sector PDM Ciocana, Sergiu Sainciuc, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a venit cu daruri pentru această familie. Democraţii le-au adus copiilor ghiozdane şi seturi cu obiecte de igienă personală , iar părinţilor le-au oferit un ajutor material pentru necesităţile zilnice.

Oaspeţii s-au arătat impresionaţi de curajul familiei Cara. “Sunteţi o familie model, unită, care pune mare preţ pe educaţia copiilor. Vreau să vă asigur de tot sprijinul nostru pentru integrarea socială şi, ulterior, profesională a copiilor dumneavoastră”, a spus Sergiu Sainciuc.

Elena Triboi, membră a Biroului Executiv PDM Ciocana, a promis că va pregăti o masă de Crăciun pentru cei patru gemeni.

Cu prilejul zilei de 3 decembrie, reprezentanţii PDM au mers şi la Valentina Golovaşina, fostă profesoară, imobilizată la pat din cauza unei boli grave. Ei i-au adus un premergător cu ajutorul căruia să se poată deplasa prin casă. Organizaţia de partid de la Ciocana a aflat despre cazul acestei femei acum patru ani şi, de atunci, o vizitează şi îi acordă asistenţă.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a discutat despre procesul de integrare europeană cu locuitorii raionului Ungheni Marian Lupu a ţinut o lecţie publică studenţilor de la Ştiinţe Politice