Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Apel al Partidului Democrat: situaţia de pe piaţa audiovizualului nu trebuie să afecteză libertatea mass-media

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 ianuarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a luat act de situaţia creată ca urmare a eliminării sau repoziţionării unor posturi de televiziune în grilele operatorilor de cablu şi consideră că acest lucru nu trebuie să afecteze libertatea mass-media şi dreptul la informare al cetăţenilor.

De aceea, PDM face apel atât la operatorii de cablu, cât şi la posturile de televiziune în cauză, să aibă o atitudine constructivă şi să caute împreună soluţiile cele mai bune pentru ca cetăţenii să nu fie privaţi de posibilitatea de a viziona posturile de televiziune pe care le doresc.

De asemenea, PDM consideră că acest subiect nu trebuie speculat în mod manipulator şi nu trebuie create tensiuni suplimentare, ci găsită o cale de dialog, care să ducă la rezolvarea conflictului, nu la amplificarea lui şi la folosirea în scopuri incorecte.

Considerăm că libertatea presei nu trebuie limitată în vreun fel, la fel cum aşteptăm să avem o presă echidistantă, care să servească intereselor societăţii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Un grup de consilieri comunişti din Ungheni a părăsit PCRM pentru PDM La 12 ianuarie OF PDM Donduşeni, în frunte cu preşedinta Doamna Emilia Lopatenco, şi-a proiectat activitatea pentru anul 2014