Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţi rezineni au sărbătorit dragostea

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În ajunul Dragobetelui — Ziua dragostei, membrii Organizaţiei de Tineret Rezina a PDM s-au adunat pentru a sărbători. Au făcut-o prin intermediul unui concurs, în care s-au încadrat 5 perechi de tineri şi în rezultatul căruia au fost identificaţi “Dragul şi Draga anului 2014”, “Cea mai inteligetă”, “Cea mai creativă”, “Cea mai romantică” şi “Cea mai amuzantă” pereche. Prin această activitate, tinerii democraţi din Rezina şi-au dorit să spună tuturor, inclusiv semenilor, că avem şi noi o sărbătoare a dragostei, ancorată în realităţile populare, care promovează procreaţia şi continuitatea, dragostea, sentimentul pur, într-un cuvînt — o sărbătoare frumoasă, care merită şi trebuie să fie promovată.

Atmosfera a fost una cognitivă şi de voie bună, perechile concurente fiind puse la încercare în cadrul a 5 probe. Printre participanţi, cu o doză impunătoare de optimism şi voie bună, a fost şi dl Oleg Grăjdean, coordonator PDM pentru raionul Rezina. Tinerii au reuşit să impresioneze prin cunoştinţe, dinamism, ingeniozitate şi capacitate de a crea în juru lor atmosferă de voie bună.

Iniţial, concursantii au fost solicitaţi să inventeze cîte o frumoasă şi emoţionantă poveste de dragoste, demnă de pana unui scriitor chiar. Membrii juriului (dna Eleonora Graur, preşedintele raionului şi al Organizaţiei Teritoriale Rezina a PDM, dl Mihail Cebotar, primarul de Rezina, dl Gheorghe Gîncu, viceprimarul oraşului, dna Galina Davîdic, directorul BPR “Mihai Eminescu”, dna Aculina Popa, specialist în secţia Cultură a Consiliului raional) au ascultat poveşti de dragoste de-a dreptul impresionante, cu diferite finaluri, mai triste şi mai vesele, unele din ele pornind chiar de la o operă literară concretă cu o desfăşurare ulterioară a subiectului la bunul plac al participanţilor.

Ce de-a doua proba le-a pus tinerilor la încercare cunoştinţele şi ingeniozitatea printr-o sesiune de întrebări-răspunsuri. Proba dansului ne-a demonstrat că participanţii sunt tari şi în acest domeniu.

A patra proba a testat, separat, cunoştinţele doamnelor şi domniţelor, care au răspuns, în scris, la un set de întrebări, şi cele ale domnilor, pentru care a fost pregătit un alt set. Rezultatele, la fel, au vorbit în favoarea tinerilor noştri şi a cunoştinţelor acestora.

Pe parcursul serii, moderată cu multă măiestrie de către dna Angela Popuşoi, şeful Oficiului “Sala de lectură pentru preşcolari şi clasele I-IV” al BPR “Mihai Eminescu”, şi tînărul democrat Dragoş Guja, cu frumoase piese de dragoste au întregit atmosfera de sărbătoare şi voie bună tinerii interpreţi Mihaela Graur, Angela Popuşoi şi Ciprian Duca.

Pe final, după ce au fost adunate toate punctele acumulate de perechile participante, dna Eleonora Graur, preşedintele juriului, le-a făcut publice. Astfel, deţinătoare a titlului “Dragul şi Draga anului 2014” a devenit perechea Victoria Moroşan-Adrian Nacu. Dna preşedinte a apreciat mult implicarea tinerilor democraţi din raionul Rezina în diferite acţiuni, inclusiv cognitiv-distractive, dorindu-le succese pe viitor. De aprecieri şi urări de bine s-au bucurat tinerii şi din partea dlor Mihail Cebotar şi Gherghe Gîncu, iar dna Galina Davîdic, printre urări sincere, le-a oferit şi informaţie despre sărbătoarea lui Dragobete, menţionînd că aceasta e a noastră şi că urmează s-o popularizăm toţi împreună.

Participanţii, 5 băieţi şi 5 fete, s-au bucurat de diplome, calendare şi agende cu simbolica PDM, iar perechea învingătoare — şi de o cină romantică în doi, toate oferite de către organizatorii concursului din acea seară. Inclusiv un tort în formă de inimă, din care a reuşit să guste toată lumea.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia de Solidaritate pentru promovarea meritocratică a Femeilor Declaraţia Biroului Executiv al Organizaţiei teritoriale PDM UTA Găgăuzia