Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul Organizaţiei de Femei PDM din regiunea de nord a ţării

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Peste 100 de femei delegate din 4 raioane din nordul ţării au ieşit la 22 februarie curent pe piaţa centrală din or. Otaci, pledând pentru o Moldovă democrată şi pentru implicarea activă a femeilor în politică. După marşul de solidaritate doamnele s-au întrunit în cadrul Forumului Zonal Nord-Est, unde au discutat despre obiectivele pentru anul 2014 şi au punctat cele mai importante activităţi, dar au şi primit noi membri în rândurile Partidului Democrat din Moldova.

Sâmbătă, 22 februarie curent, în jurul orei 12:00, femeile democrate din raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia şi Ocniţa, au desfăşurat un marş al solidarităţii. Doamnele au parcurs pe jos centrul oraşului Otaci, fluturând steguleţe cu simbolica Partidului Democrat din Moldova şi purtând lozinci cu inscripţia “Solidaritate feminină”. Participantele la acest marş au demonstrat că constituie o adevărată forţă politică orientată spre promovarea femeilor în funcţii de decizie.

După “Marşul Solidarităţii”, participanţii s-au întrunit într-o şedinţă unde au pus în discuţie mai multe întrebări, legate de planificările pentru anul 2014.

Luările de cuvânt au fost iniţiate de secretarul general al Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova, Zinaida Ivanschi: “Am venit să susţinem ideea comună: implicarea activă a femeilor în politică. Numai în comun, cot la cot cu bărbaţii, vom reuşi să făurim un viitor mai bun pentru întreaga populaţie a ţării noastre”.

Secretarul general al OF PDM a mai specificat că pe zi ce trece creşte considerabil numărul femeilor democrate. Acest fapt dovedeşte tuturor că femeile Republicii Moldova nu rămân indiferente faţă de soarta ţării şi implicându-se în politică, contribuie la obţinerea schimbărilor necesare pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor socio-economice a tuturor cetăţenilor Moldovei.

Despre implicarea femeilor în viaţa politică a ţării au vorbit şi preşedinta OF Briceni a PDM, Cristina Raţă, preşedinta OF PDM or. Drochia, Ala Bugai, preşedinta OF PDM Donduşeni, Emilia Lopatenco, preşedinta OF PDM Ocniţa, Alina Ţurcan.

De asemenea, în cadrul acestei Forum Zonal, rândurile Partidului Democrat din Moldova au crescut cu un număr impunător de noi membri. În semn de recunoştinţă că au fost primite în cea mai mare familie politică din ţară, noile adepte au menţionat că vor face tot posibilul să fie cât mai de folos societăţii.

Spre exemplu, Alina Rusnac consideră drept o adevărată onoare de a deveni membru al PDM, menţionând că alegerea ei de a se alătura acestei formaţiuni politice a fost călăuzită de ideile şi scopurile propagate de democraţi.

La final, cu o cuvântare în faţa auditoriului a venit preşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova, Valentina Buliga, Ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei: “Anul 2014 e unul decisiv pentru ţara noastră. E un an când trebuie să facem tot posibilul ca Moldova să devină într-adevăr un stat bazat pe dominarea legii, unde cetăţenii să se simtă protejaţi, să aibă parte de condiţii bune de viaţă şi muncă, să aibă acces la servicii medicale de calitate înaltă. Această reuşită depinde de fiecare membru al societăţii noastre. O Moldovă democrată poate fi doar cu implicarea mai multor femei în politică. În prezent, noi avem mai multe doamne promovate la funcţii de decizie la nivel local şi central. Iar reuşitele lor ne fac să pledăm şi în continuare pentru promovarea mai activă a femeilor în politică.”

Marşuri ale solidarităţii urmate de Forumuri Zonale urmează să fie organizate în centrul şi în sudul ţării. Astfel, mesajul promovat de OF PDM va fi auzit de întreaga ţară.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia Biroului Executiv al Organizaţiei teritoriale PDM UTA Găgăuzia “Dragostea vîrstă nu are” au afirmat de Ziua lui Dragobete membrii organizaţiei primare din s.Carahasani, r-ul Ştefan Vodă