Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Schimbarea paşapoartelor sovietice, discutată cu vârstnicii democraţi din sectorul Râşcani

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 aprilie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Reprezentanţii Organizaţiei Persoanelor în Etate a PDM din sectorul Râşcani, municipiul Chişinău, au aflat cum pot să-şi schimbe paşapoartele sovietice pe buletine de identitate. Subiectul a fost discutat în cadrul mesei rotunde cu genericul “Un răspuns la întrebarea ta”.

Participanţii au avut ocazia să dialogheze cu Alexandru Doni, şef adjunct de direcţie la Întreprinderea de Stat “Registru”. Responsabilul i-a informat că până la 1 septembrie procedura de înlocuire a paşapoartelor de tip vechi este gratis. După această dată, oamenii vor putea să-şi primească pensia sau să voteze doar în baza buletinului de identitate. Doni a mai precizat că persoanele care, din motive de sănătate, nu se pot deplasa la birourile de documentare şi evidenţă a populaţiei pot solicita echipa mobilă la domiciliu.

Asistenţa s-a interesat şi de modalitatea de perfectare a paşaportului biometric, în baza căruia cetăţenii Republicii Moldova vor călători fără viză în Uniunea Europeană.

La o întâlnire a vârstnicilor democraţi de la Ciocana a fost invitat preşedintele Organizaţei de sector a PDM, Sergiu Sainciuc, viceministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. Demnitarul a răspuns la întrebările legate de pensii, indemnizaţii şi compensaţii, modalitatea de calculare a acestor plăţi şi categoriile de beneficiari.

În acelaşi timp, Organizaţiile Persoanelor în Etate de la Buiucani şi Botanica au desfăşurat întâlniri de suflet.

Membrii OPE “Tezaurul Naţiunii” din sectorul Buiucani s-au întâlnit cu Artista Poporului, Eleonora Contstantinov, regizor la Teatrul de Operă şi Balet. Fiica regretaţilor actori Constantin Constantinov şi Ecaterina Cazimirov a depănat amintiri din viaţa celebrilor săi părinţi. Artistul emerit, Ion Mocanu, actor la Teatrul “Mihai Eminescu”, le-a povestit celor prezenţi despre ultimele noutăţi din viaţa Naţionalului.

În sectorul Botanica, vârstnicii democraţi au fost invitaţi la o seară de creaţie a compozitorului, interpretului şi poetului, Vladimir Zagorodniuc, Om Emerit în Artă al Federaţiei Ruse. În cadrul seratei, au răsunat cântece şi versuri ale protagonistului, iar doritorii au avut posibilitatea să facă rost de discuri cu melodiile sale.

Prin acţiunile pe care le desfăşoară periodic, Organizaţiile Persoanelor în Etate ale PDM din municipiu doresc să fie mai aproape de membrii de partid de vârsta a treia şi să încurajeze un stil de viaţă activ al acestora.

Sursa: www.pdm.md

Pregătirile pentru Forumul PDM şi “Noua Găgăuzie” A fost ales un nou preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PDM din Bălţi