Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Poziţia Moldovei în “Topul Ţărilor Bune” confirmă rezultatele guvernării pro-europene

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova consideră că poziţia ocupată de ţara noastră în topul Good Country Index, realizat recent pe baza unor indici oferiţi de ONU şi Banca Mondială, este încurajatoare şi reprezintă o recunoaştere a eforturilor întreprinse de Coaliţia de guvernare pentrucreşterea bunăstării şi a securităţii statului.

Din cele 125 de state din întreaga lume, Moldova ocupă locul 60, plasându-se în faţa unor ţări precum România, Ucraina, Georgia sau Rusia.

Partidul Democrat din Moldova apreciază că rezultatele acestei analize plasează ţara noastră pe opoziţie care confirmă că direcţia de dezvoltare şi modernizare a statului este cea corectă, cu atât mai mult cu cât 80% din ţările care ocupă primele poziţii ale topului sunt state membre ale Uniunii Europene.

Considerăm că îndeplinirea criteriilor necesare pentru semnarea Acordului de asociere între Republica Moldova — Uniunea Europeană a făcut posibilă includerea ţării noastre într-un top în care sunt apreciate rezultate obţinute în domenii precum ştiinţa şi tehnologia, cultura, sănătatea şi bunăstarea, securitatea, şi ordinea, prosperitatea şi egalitatea, ocrotirea mediului.

Amintim că Republica Moldova a fost inclusă într-un clasament mondial, din care fac parte 125 de ţări. În calcularea rezultatelor au fost luate în considerare date privind numărul tinerilor moldoveni care studiază în străinătate, eforturile pentru promovarea culturii, asigurarea libertăţii presei, contribuţia la patrimoniul UNESCO, garantarea securităţii Internetului, numărul actelor de caritate etc.

Rezultatele topului pot fi studiate pe pagina de internet: www.goodcountry.org.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia municipală de femei din Chişinău a petrecut şedinţa clubului Primarul oraşului Căuşeni aderă la Partidul Democrat