Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat din Moldova va colabora cu PSD România la nivel de parlamente

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 septembrie 2015
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Social Democrat din România vor colabora şi pe dimensiunea parlamentară. Un acord de colaborare între grupul parlamentar al PSD şi fracţiunea PDM din Legislativul Moldovei a fost semnat, astăzi, la Chişinău, în cadrul vizitei preşedintelui Camerei Deputaţilor a Parlamentului României, Valeriu Ştefan Zgonea, şi liderul Grupului parlamentar al PSD, Marian Neacşu.

Preşedintele Partidului Democrat, liderul fracţiunii parlamentare a PDM, Marian Lupu, a mulţumit colegilor din Camera Deputaţilor a Parlamentului României pentru deschiderea pe care au arătat-o în permanenţă faţă de republica Moldova şi a apreciat că semnarea acestui Acord va oferi încă un impuls dezvoltării bunelor relaţii de colaborare.

“Prin semnarea acestui Acord, PDM şi PSD România vor dezvolta şi să consolida cooperarea în ceea ce ţine de promovarea şi susţinerea valorilor europene social-democrate în parlamentele ambelor state, inclusiv prin consultări reciproce la elaborarea politicilor, în special pe dimensiunea politică, economică, dar şi pe cea socială”, a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu. Un obiectiv distinct abordat în cadrul întâlnirii este oferirea, de către partea română, a asistenţei autorităţilor Republicii Moldova în realizarea parcursului său european.

La rândul său, Valeriu Ştefan Zgonea a enunţat disponibilitatea parlamentarilor români de a acorda suportul necesar pentru pregătirea unei noi generaţii de funcţionari parlamentari, care să asigure o mai bună avansare a Moldovei în realizarea obiectivelor ce ţin de integrarea europeană a ţării.

“De la jumătatea lunii octombrie planificăm să aibă loc o întâlnire între grupurile parlamentare ale PSD România şi PDM, astfel ca să fie punctaţi paşii pe care îi vom întreprinde pe dimensiunea noii colaborări”, a spus preşedintele parlamentului român, Valeriu Ştefan Zgonea.

Partidul Democrat din Moldova are o colaborare foarte bună cu PSD România şi pe linia social democraţiei europene, întrucât PDM este singura formaţiune politică din Republica Moldova care a obţinut statutul de partid asociat al Partidului Socialiştilor Europeni.

Sursa: www.pdm.md

Mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a lui Mihai Volontir Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova