Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 aprilie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova dezaprobă ferm iniţiativa anunţată de Maia Sandu şi colegii săi din PAS, privind finanţarea partidelor politice din fonduri provenite de la cetăţeni din exteriorul ţării. Acest lucru ar permite amestecul unor puteri sau organizaţii străine în politica interna din Republica Moldova şi promovarea unor interese străine ţării noastre.

Ne exprimăm surprinderea că liderul unui partid al opoziţiei de dreapta încearcă în acest fel să legifereze inclusiv atât de mult discutatele finanţări venite din Federaţia Rusă pentru anumite partide politice.

Prin iniţiativa propusă, PAS şi Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetăţeni străini pentru partidele din Republica Moldova.

Ne exprimăm speranţa că această iniţiativă reprezintă doar o nouă gafă marca PAS — Maia Sandu şi nu ascunde alte intenţii cinice sau care ar putea atrage amestecul unor puteri străine în politica internă din Moldova.

PDM este deschis să discute soluţiile privind îmbunătăţirea cadrului electoral, inclusiv în ceea ce priveşte finanţarea partidelor, dar nu va accepta o iniţiativă care facilitează implicarea unor factori străini în activitatea partidelor politice din Republica Moldova, ceea ce ar putea duce inclusiv la afectarea gravă a independenţei ţării noastre.

Sursa: www.pdm.md

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova Mesajul Secretarului general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala, de susţinere a reformei sistemului electoral din Republica Moldova