Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 iulie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a luat act cu surprindere de solicitarea PLDM de a retrage sistemul mixt. În mod normal, iniţiativele unui partid care se află deja de mult timp sub 1 la sută şi nu mai reprezintă pe nimeni, cum este cazul PLDM, nu necesită a fi analizate. Însă, fiind vorba de un caz relevant de demagogie politică, credem că se impun câteva precizări sau comentarii, astfel încât societatea să poată înţelege mai bine modul în care astfel de partide înţeleg sa facă politică.

  1. Reamintim celor din PLDM că la baza înfiinţări partidului, încă din 2007, a stat schimbarea sistemului electoral! Sau acest partid şi-a bătut joc de oameni încă de la înfiinţare, pentru a acumula mai rapid capital politic?
  2. PLDM uită că a desfăşurat o amplă campanie de strângere de semnături de la cetăţeni pentru schimbarea sistemului electoral. Sa înţelegem că doar au folosit cetăţenii?
  3. PLDM a votat schimbarea sistemului electoral în 2013 şi l-a lăudat de nenumărate ori, inclusiv prin vocea actualui său lider, pe atunci analist, care le explica oamenilor cât de important este acest sistem pentru o nouă clasă politică, pentru modernizarea clasei politice. Şi-au bătut încă o dată joc de oameni?
  4. PLDM este partidul care a dezamăgit cel mai mult oamenii tocmai prin astfel de proiecte lansate şi apoi abandonate. Schimbarea sistemului electoral a fost promovată în fiecare campanie electorală de PLDM (inclusiv de Maia Sandu când a candidat pe listele acestui partid), iar oamenii au votat acest partid inclusiv pentru această promisiune, rămasă neîndeplinită de fiecare dată.

Astăzi, PDM vine să repare această nedreptate, făcută cetăţenilor timp de ani de zile şi să îndeplinească promisiunea de schimbare a sistemului electoral, făcută de majoritatea partidelor, inclusiv de PLDM în modul cel mai insistent.

Sursa: www.pdm.md

PDM va susţine reforma spitalicească numai după ce vor exista garanţii că aceasta este în beneficiul cetăţenilor PDM atrage atenţia asupra unui fals de pe Internet care vizează formaţiunea