Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM va adopta o rezoluţie la Consiliul Politic Naţional pentru a deschide calea alianţelor cu partidele pro-europene după 2018

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 octombrie 2017
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova intenţionează să adopte o rezoluţie în cadrul apropiatului Consiliu Politic Naţional, prin care să stabilească unele priorităţi postelectorale, menite să asigure şi după 2018 cursul pro-european al ţării.

Liderul democrat Vlad Plahotniuc a anunţat astăzi, în cadrul briefingului săptămânal, că Partidul Democrat îşi exprimă determinarea de a face alianţe politice cu orice partid de dreapta care va trece pragul şi nu va lupta împotriva formaţiunilor care susţin cursul european al Republicii Moldova. PDM va fi însă un adversar foarte categoric şi eficient al celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare a ţării, anularea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană şi alte acţiuni ce ar duce la o schimbare catastrofală de direcţie a ţării.

Vlad Plahotniuc a menţionat că PDM a decis să facă aceste precizări deoarece, în ultimele zile, se constată că unele partide au început prematur campania electorală, deja făcând şi desfăcând alianţe politice. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care ultimele sondaje arată cât de gravă e situaţia pe dreapta în rândul unor partide de opoziţie şi cât de mare devine riscul pentru cursul european al Republicii Moldova după alegerile din 2018. “Modul neinspirat al acestor partide de a face opoziţie este taxat dur de electorat. Dacă nu vom schimba abordarea în perioada imediat următoare, anul viitor s-ar putea să fim cu toţii puşi în faţa unei situaţii extrem de periculoase pentru viitorul Republicii Moldova. Este un semnal de alarmă pe care prefer să-l tragem acum, nu când va fi deja prea târziu”, a punctat preşedintele PDM.

Vlad Plahotniuc a mai îndemnat liderii partidelor de dreapta să nu se lase otrăviţi de propriile obsesii sau de orgoliu şi să nu repete greşeala din alegerile prezidenţiale, când candidatul dreptei a făcut anunţuri categorice, iar astfel a îndepărtat o parte din electoratul Partidului Democrat, care ar fi asigurat câştigarea alegerilor de către acest candidat. “Aş mai vrea să le spun celor ce se vor grăbi din nou să spună că PDM le oferă un măr otrăvit prin această poziţionare, că mărul acela ar putea conţine de fapt multe vitamine”, a fost precizarea lui Vlad Plahotniuc.

În intervenţia pe care a avut-o ulterior în cadrul briefingului, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a făcut un anunţ privind poziţia partidului faţă de referendumul iniţiat de PSRM privind demiterea primarului de Chişinău. Potrivit lui Gamurari, decizia PDM este să nu participe în nici un fel la acest referendum, pe care îl consideră unul politic, promovat de PSRM şi preşedintele Igor Dodon şi care nu este legat de situaţia din oraş.

Sursa: www.pdm.md

Preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a efectuat astăzi o vizită de lucru în Turcia Parlamentul European a dat un nou semnal că Republica Moldova este importantă pentru Uniunea Europeană