Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDSM

Declaraţia Partidului Democraţiei Sociale

|versiune pentru tipar||
PDSM / 5 februarie 2007
Partidul Democraţiei Sociale din MoldovaNoi trăim în ţara care a fost recunoscută oficial drept cea mai săracă ţară din Europa. Populaţia în fiecare zi luptă cu sărăcia şi mizeria, suferă de la creşterea permanentă a preţurilor, din lipsă de surse este nevoită să suporte foame şi lipsuri. Poporul cere de la Putere ajutor, însă ea refuză, argumentînd cu lipsa de resurse pentru majorarea pensiilor, a indemnizaţiilor sociale, a burselor şi salariilor. Puterea declară că nu sunt bani pentru medicină, pentru reparaţia şcolilor, pentru crearea noilor locuri de muncă.

Partidul Democraţiei Sociale cunoaşte de ce guvernarea nu are bani pentru a satisface necesităţile populaţiei. Cauza principală este corupţia totală a Puterii, care fură în mod cinic resursele bugetare, rămînînd indiferenţi la plînsetele copiilor înfometaţi şi la strigătele de ajutor ale bătrînilor-pensionari lăsaţi de izbelişte.

Interminabilele “proiecte grandioase” îmbogăţesc puterea şi pe cei protejaţi de ea. Reconstrucţia memorialului “Eternitate” a costat, conform devizului, 27 de mln. de lei, în realitate însă din buget au fost achitaţi 57 de mln. lei. Reconstrucţia străzii Pan Halippa din Chişinău a costat, conform devizului, 34 de mln de lei, iar din buget au fost cheltuiţi 90 de mln de lei. Pentru reconstrucţia edificiului Curţii de Apel s-au cheltuit cu 28.809 lei mai mult decît costurile reale, iar pentru reconstrucţia Curţii Supreme de Justiţie devizul real a fost depăşit cu 733.322 lei. Renovarea scuarului Teatrului Naţional de Operă şi Balet a costat Bugetul cu 1.965.199 lei mai mult decît devizul real, iar pentru renovarea monumentului Ştefan cel Mare s-a plătit cu 166.063 mai mult decît necesarul. Înseşi reprezentanţii Puterii au fost nevoiţi să recunoască aceste furturi! Aceşti bani au fost furaţi de la populaţie, iar cineva i-a pus în propriul buzunar.

Însă nici un reprezentant al puterii centrale sau al celei municipale, care se fac vinovaţi de delapidarea banilor publici, nu a fost tras la răspundere. Ca răsplată, însă, Primarul interimar Vasile Ursu a fost numit ministru al transporturilor şi comunicaţiilor, iar Veaceslav Iordan, responsabil pentru construcţii în Primăria Chişinău, a fost desemnat primar general interimar. Se întreabă: pentru care merite?

Partidul Democraţiei Sociale cere să fie traşi la răspundere reprezentanţii Puterii, responsabili pentru delapidarea de fonduri bugetare, precum şi acei care, în cuvinte declarau despre necesitatea stringentă de reconstrucţie a monumentelor şi străzilor “sub înaltul patronaj al preşedintelui Voronin”, iar în realitate cinic au escrocat şi au furat cu obrăznicie sursele bugetare!

Cerem Partidului Comuniştilor de guvernămînt şi aliaţilor acestuia, PPCD şi PDM:

Identificaţi şi numiţi public vinovaţii!

Restituiţi poporului Republicii Moldova banii furaţi pentru a fi utilizaţi la proiecte şi necesităţi sociale stringente!

Centrul de presă al PDS
Intîlnirea preşedintelui PDS cu medicii spitalului raional din Teleneşti PDS a desfăşurat manifestaţii de protest la Şoldăneşti