Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Controlul întreprinderilor mici şi mijlocii va fi reglementat

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 10 iulie 2010
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Partidul “Moldova Unită-Единая Молдова” a inaintat o initiativa legislativa care prevede reglementarea modului de organizare şi desfăşurare a controlului de stat, principiile şi termenul de desfăşurare, drepturile şi obligaţiile nu doar a persoanelor ce sunt supuse controlului ci şi celor ce desfăşoară acest control, responsabilitatea acestora, şi nu în ultimul rînd modalitatea de protejare sau apărare a drepturilor şi intereselor legale ale persoanelor ce practică activitatea economică.

În acest sens, proiectul defineşte două categorii de controale, cel planificat sau neplanificat, sub forma de control documentar sau la faţa locului.

Controlul de stat planificat se va efectua nu mai des decît o dată la trei ani, iar cel neplanificat doar în baza temeiurilor exhaustiv enumerate în art.7 alin.(2) al proiectului.

Acest lucru va diminua la maxim organizarea şi desfăşurarea controalelor de stat neîntemeiate şi inoportune. Se instituie responsabilitatea organelor de control sau persoanelor ce nemijlocit efectuează controlul în cazul în care aceştia acţionează contrar prevederilor legislaţiei în vigoare.

Proiectul de lege prevede şi alte norme foarte importante, ce vor îmbunătăţi cadrul legal din domeniu şi vor reduce la maxim numărul controalelor inoportune şi neîntemeiate, vor spori calitatea şi responsabilitatea organelor de control, precum şi vor institui mecanisme reale de protejare sau apărare a drepturilor şi intereselor legale a persoanelor ce practică activitatea de antreprenoriat etc.

Sursa: www.moldovaunita.md

Adresarea Partidului Moldova Unită către liderii partidelor de stînga Partidul “Moldova Unită” cere drepturi egale pentru toate partidele