Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPMUEM

Paridul “Moldova Unită” cere în judecată micşorarea tarifelor la energie electrică

|versiune pentru tipar||
PMUEM / 12 noiembrie 2010
Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова”

Ieri, 11 noiembrie 2010, Paridul “Moldova Unită — Единая Молдова” a înaintat la Curtea de Apel o cerere de chemare în judecată împotriva Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE). Obiectul cererii îl constituie hotărîrile ANRE din 14 ianuarie şi 14 mai anul curent, prin care sau stabilit noi tarife majorate la livrarea energiei electrice pentru consumatori.

În urma analizei efectuate de experţii partidului sa constatat o serie de iregularităţi, de ex: în tarife sunt incluse ca articole diferite, dar care au sensuri comune şi foarte apropiate, aşa ca amortizarea anuală a investiţiilor, marja de rentabilitate obligatorie a investiţiilor făcute, majorarea cheltuielilor aferente întreţinerii şi exploatării, majorarea cheltuielilor comerciale, majorarea cheltuielilor generale şi administrative, cheltuielilor aferente ale fondului de rulment, etc. O astfel de abordare, demonstrează doar faptul că ANRE nu îşi îndeplineşte funcţiile şi sarcinile expres stabilite de legislaţia în vigoare care stabileşte că ANRE stă la straja consumatorilor, şi apără drepturile şi interesele lor legitime.

Paralel cu cererea de chemare în judecată, Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” a cerut instanţei judiciare aplicarea măsurilor de asigurare, conform cărora tarifele la energia electrică vor fi îngheţate. Totodată furnizorii de energie electrică vor fi obligaţi să aplice tariful existent de pînă la majorările din 14 ianuarie anul curent.

În scurt timp Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” intenţioneze să se adreseze în instanţa de judecată pentru a cere micşorarea tarifelor la energia termică.

Amintim că anterior Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” s-a mai adresat în instanţele judiciare şi a reuşit îngheţarea tarifului la gazele naturale, iar în prezent dosarul se află pe rol la Curtea Supremă de Justiţie.

Sursa: www.moldovaunita.md

MoldovaGaz — nu jefui poporul! Partidul Moldova Unită condamnă adresarea preşedintelui interimar Mihai Ghimpu către secretarul general al NATO