Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Rezoluţia CN al PEMAVE cu privire la consolidarea capacităţilor administrativ-organizatorice ale PEMAVE

|versiune pentru tipar||
PEMAVE (astăzi PVE) / 21 ianuarie 2011
Partidul Verde Ecologist

Alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 ne dovedesc că Partidul Ecologist “Alianţa Verde” se află într-o profundă criză aadministrativ-organizatorică. Patru cauze stau la baza acestei crize:

  1. În conducerea partidului s-a încetăţenit un stil autoritar de comandă. Preşedintele partidului, V. Braga, a ignorat principiile democratice de conducere colectivă. Nu se respectă şi nu se implementează deciziile Biroului Permanent şi ale Consiliului Naţional.
  2. Preşedintele partidului şi Biroul Permanent nu menţin legătura permanentă cu structurile partidului din teritoriu.
  3. Finanţarea şi baza logistică a partidului se află într-o stare dezastruoasă. Organizaţiile teritoriale nu au sedii adecvate, legătura între structurile locale şi centrale ale partidului este sporadică. Nu este implementat conceptul extinderii structurilor locale de partid.
  4. Se instaurează o tendinţă periculoasă de deviere de la ideologia doctrinară verde ecologistă, un fenomen nefast ce conduce la destrămarea din interior a partidului ca forţă politică ecologistă verde din Republica Moldova.

În circumstanţele create, Consiliul Naţional dezaprobă încălcările statutare, devierea de la cursul ideinico-politic a partidului comise de preşedintele V. Braga şi î-i acordă vot de neîncredere ca preşedinte de partid, cu suspendarea atribuţiilor pînă la congres.

Considerăm necesară convocarea în regim de urgenţă a conferinţelor organizaţiilor teritoriale ale PEMAVE şi a Congresului al V-lea extraordinar al PEMAVE (27 februarie 2011).

Facem apel către toţi membrii PEMAVE să participe activ în dezbateri la conferinţele predecesoare congresului. În acest moment să dăm dovadă de maturitate politică, să menţinem o viziune ecologistă largă. Să venim convingători cu idei şi propuneri concrete de revigorare a forţelor verzi locale şi centrale. Cauza partidului este a noastră a tuturora, să făurim Viitorul Ecologist al Republicii Moldova, un stat care se poate afla numai în familia unită a Uniunii Europene.

Aprobată de Consiliul Naţional al PEMAVE la 21 ianuarie 2011

Rezoluţia CN al PEMAVE privind opţiunile PEMAVE după alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 Apelul Partidului Ecologist “Alianta Verde” din Moldova