Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Partidul Verde Ecologist va putea înainta candidaţi proprii pentru Parlamentul European

|versiune pentru tipar||
PVE / 6 iunie 2013
Partidul Verde Ecologist

Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova, începând cu alegerile din 22–25 mai 2014 va putea înainta candidaţi proprii la alegerile parlamentare europene. Acest lucru a fost anunţat în cadrul conferinţei de presă susţinute de preşedintele partidului, dl. Anatolie Prohniţchi. De asemenea, dl. Prohniţchi a menţionat că, potrivit deciziei Comitetului Partidului Verde European din luna mai curent, cele 37 de partide verzi din Europa au dat startul campaniei electorale pentru Parlamentul European. Pentru prima dată în istoria alegerilor parlamentare europene, Partidul Verde European lansează o campanie electorală unică pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene, în care vor fi înaintaţi candidaţi din partea Partidelor Verzi din ţările respective.

Anatolie Prohniţchi a specificat că niciun partid din Europa nu a mai desfăşurat o astfel de campanie electorală. Pentru prima dată se asigură participarea la voturile on-line pentru înaintarea candidaţilor şi pentru tinerii de la 16 ani. “Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova i s-a oferit şansa unică de a fi inclus pe listele partidelor verzi din Uniunea Europeană, cu cerinţa ca persoanele candidate să deţină cetăţenia Uniunii Europene”, a adăugat preşedintele Partidului Verde Ecologist.

Prin intermediul iniţiativei Partidului Verde European este oferită o şansă pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, de a fi reprezentaţi în cea mai de vază structură a Uniunii Europene. În cel mai apropiat timp urmează să fie lansată procedura de desemnare a candidaţilor. Aceasta va fi anticipată de şedinţa Consiliului Naţional al partidului.

Sursa: www.greenparty.md

Partidul Verde Ecologist felicită toţi cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei mondiale a mediului! Ziua mondială a mediului în scuarul Europei