Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Partidul Verde Ecologist în vizită la Poşta Veche

|versiune pentru tipar||
PVE / 8 august 2014
Partidul Verde Ecologist

Gheorghe Lungu, organizator şi conducătorul formaţiei “Poşta Veche” a spus că “deşi am făcut mai multe încercări de a organiza astfel de sărbători pentru vecinii noştri, acum este pentru prima dată când, de comun cu Partidul Verde Ecologist s-a reuşit un astfel de eveniment. Fiind originar de aici, din cartierul Poşta Veche, am avut întotdeauna dorinţa de a face ceva, pentru ca locul unde trăim să devină unul deosebit atât pentru cei care s-au născut în acest cartier cât şi pentru cei care s-au stabilit aici şi care ne-au devenit, pe parcursul anilor, buni vecini şi prieteni.”

La evenimentul de la Poşta Veche au fost prezenţi Preşedintele Organizaţiei Municipale Chişinău al Partidului Verde Ecologist, Gheorghe Cebotari şi alţi membri activi din municipiu.

Cu această ocazie Gheorghe Cebotari, Preşedintele Organizaţiei Municipale Chişinău al Partidului Verde Ecologist a declarat că “Partidul Verde Ecologist vine să promoveze cultura ecologică în rândul populaţiei. Vrem ca oamenii să conştientizeze cît este de important ca fiecare dintre noi să-şi asume responsabilitatea pentru mediul înconjurător. Gheorghe Lungu, organizatorul evenimentului la care asistăm, este unul dintre cei care pot şi vor să contribuie la realizarea acestor obiective ecologice. Scopul nostru este de a convinge cât mai mulţi locatari ai acestui cartier să ne devină parteneri în depistarea problemelor de mediu şi ulterior în găsirea soluţiilor.”

Oamenii au ascultat cu plăcere programul artistic, prezentat de formaţia “Poşta Veche”. Surpriza programului a fost prezentarea piesei “Poşta Veche”, o dedicaţie făcută cartierului cu acelaşi nume.

Vera Leu, locatară, a spus “Îmi pare nespus de bine că pe strada noastră s-a organizat aşa ceva. Cred că, noi, cei care trăim aici, ar trebui să fim mai activi şi să ne întâlnim cît mai des în cadrul la aşa evenimente. Azi am făcut cunoştinţă şi cu câţiva reprezentanţi ai Partidului Verde cu care am vorbit despre problemele noastre, ale cartierului. Bineînţeles că atunci când vine vorba de mediul înconjurător, suntem gata să ne implicăm şi aşa vom face.”

Un alt locatar, Tudor Paladi a mai spus — “Eu cred că atunci când cineva te îndeamnă să ai grijă de natură, de locul unde trăieşti, trebuie să fii doar pentru. Când ascultam cum cîntă această formaţie, mi-am dat seama cît de reuşit este acest parteneriat dintre muzică şi natură. Depinde doar de noi să avem grijă, pentru început fiecare de propria ogradă, apoi de strada pe care trăieşte şi atunci şi oraşul, ţara vor fi mai curate şi noi mai sănătoşi”.

Gheorghe Lungu şi formaţia “Poşta Veche” şi-au propus să aibă o colaborare durabilă cu Partidul Verde Ecologist. Un pas în acest sens este participarea acestei formaţii la concursul naţional “Moldova are talent”. Dacă vor ieşi învingători, membrii formaţiei spun că vor cheltui cei cinci sute de mii de lei pentru a realiza câteva proiecte cu impact ecologic pentru cartierul Poşta Veche.

Sursa: www.greenparty.md

Declaraţia Partidului Verde Ecologist din Moldova privind semnarea Acordului de Asociere S-a stins o lumină a înţelepciunii din Moldova