Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Copaci plantaţi pe terenul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret “ARTICO”

|versiune pentru tipar||
PVE / 15 noiembrie 2014
Partidul Verde Ecologist

Astăzi, 15 noiembrie, de Ziua Naţională a Înverzirii Plaiului, Organizaţia Municipală a Partidului Verde Ecologist în parteneriat cu Centrul Republican pentru Copii şi Tineret “ARTICO” au plantat arbuşti şi copaci.

“Am ales acest loc pentru că sunt foarte mulţi copii care folosesc acest spaţiu şi nu dispun de un o zonă verde de agrement, pentru lectură şi alte activităţi în aer liber”, a spus preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Verde Ecologist, Cebotari Gheorghe.

Printre reprezentantele femeilor Partidului Verde Ecologist, Valentina Cebotari, candidat pe lista de deputaţi la alegerile parlamentare, a spus că femeile din Republica Moldova sunt implicate nu numai în activităţi ce ţin de familie şi serviciu. “Mamele sunt cele mai aproape de copiii lor, şi tot ele sunt cele care pot să le transmită celor mici cât de importantă este natura pentru viitorul lor”, a declarat Valentina Cebotari.

Liga Tinerilor Verzi a fost şi ea implicată în procesul de înverzire a spaţiului “ARTICO”.

“Grădinile publice şi spaţiile verzi au un rol important în socializarea şi educaţie ecologică, a copiilor şi tinerilor. Sperăm să vedem, în următorii 4 ani, mai multe grupe de copii, tineri care se vor putea bucura de aceste spaţii verzi. Vrem ca tinerii să poată utiliza spaţiul din jurul instituţiei pentru diverse activităţi şi evenimente publice”, a spus Gheorghe Zugravu, membru al Ligii Tinerilor Verzi.

Membrii Organizaţiei Municipale a Partidului Verde Ecologist au sădit pe terenul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret “ARTICO” 40 de arbuşti şi 10 copaci.

Sursa: www.greenparty.md

Discuţii bilaterale între Partidele Verzi despre situaţia actuală din Moldova Verzii din Moldova la sfat cu Verzii Europeni