Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPVE

Apelul Partidului Verde Ecologist

|versiune pentru tipar||
PVE / 16 octombrie 2016
Partidul Verde Ecologist

Partidul Verde Ecologist din Moldova consideră decizia celor trei partide — PPDA, PAS şi PLDM — de a avea un candidat comun la alegerile din 30 octombrie 2016, drept o decizie crucială în consolidarea forţelor politice de centru-dreapta şi în unificarea electoratului proeuropean şi unionist atât de fragmentat la moment. Ecologiştii din Moldova, ca parte integrantă a familiei partidelor verzi europene, apreciază gestul şi maturitatea deciziei politice a formaţiunilor PPDA, PAS şi PLDM şi salută propunerea lor de a o înainta oficial pe Maia Sandu drept candidat unic a tuturor celor care doresc sincer ca R.Moldova să-şi păstreze orientarea spre Vest şi să devină membru cu drepturi depline în rândul ţărilor civilizate din Uniunea Europeană.

Partidul Verde Ecologist din Moldova, conştient de pericolele uriaşe care planează asupra viitorului european al ţării din partea forţelor revanşarde extremiste de stânga, face Apel către candidaţii la Preşedinţie, care împărtăşesc cursul european şi unionist — Ana Guţu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Marian Lupu, Valeriu Ghileţchi, Silvia Radu — să se retragă din cursa prezidenţială şi să formeze un front larg pentru consolidarea şi unificarea electoratului şi a întregii societăţi moldoveneşti, pentru a alege un Preşedinte integru, proeuropean.

Partidul Verde Ecologist din Moldova face Apel şi către partidele extraparlamentare să depăşească interesul îngust partinic şi să mobilizeze alegătorii lor să sprijine din turul întâi candidatura Maiei Sandu. Ne adresăm către intelectualitate şi către formatorii de opinie, să lanseze prin mesajul lor ideea de unitate a electoratului european, a societăţii şi a cetăţenilor care conştientizează că R. Moldova are viitor doar în Uniunea Europeană, să o susţină pe Maia Sandu de a deveni un preşedinte al poporului, care să garanteze vectorul european, statul de drept, prosperitatea şi supremaţia legii.

Partidul Verde Ecologist din Moldova îndeamnă membrii şi susţinătorii săi să participe la alegeri, să se implice activ în campania electorală şi s-o voteze pe Maia Sandu în ambele tururi.

Verzii din Moldova la sfat cu Verzii Europeni Apelul Partidelor Verzi din Europa cu privire la situaţia râului Nistru