Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Apelul preşedintelui PDA, Andrei Năstase, către Nicolae Timofti

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 27 septembrie 2016
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

În contextul dezmăţului pus la cale de guvernare prin împovărarea populaţiei cu datoria de peste un miliard de dolari pentru următorii 25 de ani, fac apel la Preşedintele Timofti.

Domnule preşedinte, faceţi uz de prerogativele funcţiei prezidenţiale stabilite de art.88 lit.i) din Constituţie, care vă acordă posibilitatea să suspendaţi orice act al Guvernului ce contravine legislaţiei, pînă la adoptarea hotărîrii definitive a Curţii Constituţionale, iar prin prisma prevederilor art.25 lit.a) din Legea cu privire la Curtea Constituţională, înaintaţi sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea actelor adoptate de Guvern, prin care se pun pe umerii cetăţenilor banii furaţi din bugetul de stat!

În acelaşi timp, d-le Timofti, iniţiaţi un referendum asupra acestei chestiuni, ca poporul să se pronunţe dacă este de acord să recupereze el banii furaţi de Plahotniuc şi acoliţii săi.

Prevederile art.75 din Constituţie şi art.144 din Codul electoral vă dau dreptul de a organiza un referendum la care cetăţenii să decedă.

În ciuda tuturor criticilor şi interpretărilor belicoase, pentru mine acest exerciţiu democratic nu este doar un drept. Este o obligaţie atât constituţională, cât şi morală.

Sursa: facebook.com

Declaraţia Platformei DA privind proiectul care pune miliardul furat pe umerii cetăţenilor Platforma DA, zece iniţiative pentru 2017