Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Platforma DA lansează campania naţională UN MILION DE MÂINI

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 13 septembrie 2017
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

“De astăzi echipele Platformei DA vor împânzi toată ţara. Suntem determinaţi să aducem adevărul în fiecare casă”
“Am dat mână cu mână şi, împreună, am devenit cea mai mare durere de cap a întregii clase politice corupte de la Chişinău”

Miercuri, Platforma Demnitate şi Adevăr a lansat campania naţională “UN MILION DE MÂINI”. Astfel, membrii formaţiunii populare şi preşedintele acesteia, Andrei Năstase, îşi propun să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, dar şi în cele mai importante oraşe din diasporă, oferind o strângere de mână din inimă cel puţin unui milion de oameni.

“De astăzi, echipele Platformei DA vor împânzi toată ţara, vom da mână cu mână şi vom construi o ţară nouă”, a anunţat Andrei Năstase în cadrul conferinţei de presă. “Suntem determinaţi să aducem adevărul în fiecare casă. Politicienii vin şi se duc. Noi am venit ca să făurim împreună o ţară în care să vrei să trăieşti.”, conchide liderul Platformei DA.

Liviu Vovc, vicepreşedintele PDA, a subliniat rolul crucial pe care l-au avut tinerii în formarea Platformei Demnitate şi Adevăr: “Puţini ştiu că anume tinerii au stat la baza mişcării protestatare. Supăraţi că ni se fură viitorul, refuzam să acceptăm că visul european se transformase într-un coşmar ameţitor. Aşa că am ieşit să protestăm împreună cu Inga Grigoriu şi Dinu Plângău, împreună cu alţi tineri cu iniţiativă, în jurul cărora s-au adunat oameni de cea mai înaltă calitate. Aşa a apărut Platforma Demnitate şi Adevăr.”

În acest context, Liviu Vovc a vorbit şi despre importanţa consolidării eforturilor pentru a atinge scopuri aparent imposibile: “Buturuga mică a răsturnat carul mare. Ei vroiau sânge — noi vroiam pace. Ei vor să ne dezbine — noi, în schimb, ne-am unit. Împreună, am devenit o forţă de neoprit. Ne-am propus imposibilul şi am învins. Umăr la umăr, am ţinut piept tuturor greutăţilor. Am dat mână cu mână şi, împreună, am devenit cea mai mare durere de cap a întregii clase politice corupte de la Chişinău. Şi aşa vom face în continuare până vom obţine marea schimbare.”

Campania este inspirată de reputaţia pe care şi-a edificat-o Platforma DA de la fondarea sa: “De doi ani colindăm ţara în lung şi-n lat pentru a ne întâlni cu oamenii. Am ajuns în locuri demult uitate de politicieni. Au dreptate unii când spun că Platforma DA este altfel. Într-adevăr, noi ne-am născut dintre oameni şi acolo am rămas: alături de oameni”, a declarat Arina Spătaru, preşedinta organizaţiei teritoriale Bălţi.

În cadrul conferinţei a fost dezvăluit unul din elementele noi pe care Platforma DA îl va aplica prin intermediul campaniei “UN MILION DE MÂINI”. Este vorba despre “întâlnirile acasă la cei mai gospodari oameni din sat, la care pot veni toţi oamenii de bună credinţă din mahala, de exemplu, şi, într-un cadru restrâns, vom putea să-i cunoaştem personal, vom discuta cu inima deschisă şi vom găsi împreună soluţii atât la adevăratele probleme ale localnicilor, cât şi ale ţării”, a precizat Andrei Năstase. În acest sens, doritorii de a găzdui astfel de evenimente pot lua legătura cu echipele Platformei DA utilizând datele de contact de pe site-ul www.platformada.md.

Prin intermediul campaniei “UN MILION DE MÂINI”, Platforma DA va promova valorile democratice europene, va încuraja implicarea mai multor tineri şi femei în viaţa politică şi va elabora un plan de ţară de lungă durată, în urma discuţiilor directe cu cetăţenii.

În încheiere, liderii Platformei Demnitate şi Adevăr au îndemnat lumea să participe duminică, la ora 12.00, la protestul din faţa Parlamentului Republicii Moldova, pentru a se opune acţiunilor antipopulare ale regimului Plahotniuc-Dodon, în special în ceea ce ţine de schimbarea abuzivă a sistemului electoral, în pofida recomandărilor experţilor europeni şi lipsei unui larg consens politic sau social.

Sursa: www.platformada.md

Conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a Platformei Demnitate şi Adevăr Dinu Plîngău, ales preşedinte al organizaţiei Tinerii DA