Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPPDA

Dinu Plîngău, ales preşedinte al organizaţiei Tinerii DA

|versiune pentru tipar||
PPPDA / 16 septembrie 2017
Platforma “Demnitate şi Adevăr”

Sâmbătă, 16 septembrie, 2017, a avut loc conferinţa de constituire a organizaţiei de tineret a Platformei Demnitate şi Adevăr — Tinerii DA. În cadrul acesteia, Dinu Plîngău, fondatorul organizaţiei unioniste Tinerii Moldovei şi un cunoscut tânăr activist civic, a fost ales în calitate de preşedinte.

Andrei Năstase, preşedintele formaţiunii PDA, prezent la eveniment, a subliniat faptul că “tinerii au stat la baza mişcării protestatare şi nu exagerez deloc când spun că tot datorită lor avem astăzi Platforma DA. Iar Dinu a fost cel care m-a convins definitiv să revin în Moldova şi să lupt pentru oamenii acestei ţări şi viitorul lor în libertate. Sunt foarte mândru de tinerii Platformei.”

Dinu Plîngău, la rândul său, a declarat: “Noi chiar suntem altfel. Arătaţi-mi un alt partid din Moldova, în afară de Platforma DA, în care atât de mulţi tineri fac parte din conducere, unde preşedintele îi cunoaşte pe fiecare pe nume, unde ideile generate de tineri conduc la schimbări în societate şi în viaţa politică. Platforma DA e tânără şi energică, şi vrem să investim în viitor. Pentru asta, trebuie să suflecăm mânecile, să muncim împreună, să rezistăm presiunilor care nu ne ocolesc nici pe noi, să fim curajoşi dar chibzuiţi în acelaşi timp, şi să fim la fel de uniţi şi deschişi în continuare.”

În cadrul şedinţei Consiliului Tinerilor DA, s-a discutat despre planurile de viitor ale organizaţiei, despre stabilirea unor parteneriate, doi dintre care au acceptat deja colaborare, despre desfăşurarea unor programe educaţionale inedite pentru tinerii cu ambiţii politice, despre campania naţională Un Milion De Mâini, care îşi propune şi încurajarea tinerilor în viaţa politică, precum şi despre acţiunile întreprinse pentru a mobiliza populaţia la protestul din ziua următoare. Tinerii DA este a 38-a organizaţie a Platformei Demnitate şi Adevăr, după cea de femei şi alte 36 locale din practic fiecare raion al ţării.

Sursa: www.platformada.md

Platforma DA lansează campania naţională UN MILION DE MÂINI Delegaţia Partidului Popular European, în vizită la Platforma Demnitate şi Adevăr