Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Partidului Liberal privind solidarizarea cu acţiunile de protest împotriva guvernării comuniste

|versiune pentru tipar||
PRCM (PL) / 24 martie 2002
Partidul Liberal se declară solidar cu acţiunile de protest împotriva guvernării comuniste, condamnînd isteria românofobă şi alte manifestări nesăbuite ale acesteia, care au deteriorat grav imaginea Republicii Moldova în lume. Liberalii consideră că atacurile împotriva României servesc unor interese străine, care urmăresc să împiedice, cu orice preţ, aderarea României la NATO.

După expirarea unui an de guvernare, care a demonstrat clar incapacitatea Partidului Comuniştilor de a îndeplini promisiunile făcute alegătorilor şi care a adus societatea într-o criză profundă, considerăm absolut justificate acţiunile de protest în masă. Partidul Liberal susţine iniţiativa desfăşurării Marii Adunări Naţionale pe data de 31 martie curent şi declară că structurile teritoriale ale formaţiunii noastre vor participa în modul cel mai activ la această manifestare de protest. Partidul Liberal îi cheamă pe toţi membrii şi pe simpatizanţii săi să fie în ziua de 31 martie alături de protestatari în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a ne opune împreună acţiunilor antinaţionale ale actualilor guvernanţi. Sîntem convinşi că manifestările de la 31 martie vor însemna începutul sfîrşitului guvernării odioase a Partidului Comuniştilor în Republica Moldova.

Serviciul de presă al Partidului Liberal
  Declaraţia Congresului al IV-lea al Partidului Liberal cu privire la unificarea forţelor de centru-dreapta şi la necesitatea contracarării ofensivei comuniste împotriva valorilor democratice şi naţionale