Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Biroului Permanent Central al Partidului Liberal cu privire la activitatea organelor de conducere ale formaţiunii în condiţiile de criză social-politică profundă

|versiune pentru tipar||
PL / 27 aprilie 2002
Biroul Permanent Central al Partidului Liberal constată că ultimele luni au fost marcate de o profundă criză social-politică, generată de tendinţele evidente ale partidului de guvernămînt de a instaura un dictat ideologic şi de a înlătura total Opoziţia din viaţa societăţii. În aceste circumstanţe, Partidul Liberal şi-a exprimat, fără echivoc, poziţia în apărarea valorilor democratice, naţionale şi pentru iniţierea dialogului între părţile implicate în conflict.

Participarea la Consiliul Naţional pentru Apărarea Democraţiei, pe de o parte, şi la Masa Rotundă cu Statut Permanent, pe de altă parte, i-a permis conducerii Partidului Liberal să contribuie substanţial la detensionarea situaţiei şi la identificarea unor soluţii pentru depăşirea crizei. Propunerile liberale, făcute în cadrul Mesei Rotunde cu Statut Permanent, au fost examinate în discuţiile şi în negocierile dintre Fracţiunile parlamentare şi şi-au găsit reflectarea în documentul final, adoptat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Partidul Liberal consideră că, în prezent, există premise favorabile pentru stoparea ofensivei comuniste asupra instituţiilor democratice şi asupra realizărilor obţinute de forţele reformatoare şi naţionale, precum şi pentru redefinirea orientării strategice a Republicii Moldova. Considerăm că respectarea recomandărilor APCE este un imperativ ce va permite, pe viitor, intensificarea reformelor şi integrarea ireversibilă a Republicii Moldova în structurile europene şi euroatlantice.

Partidul Liberal avertizează că, dacă actualii guvernanţi nu vor respecta cel puţin o recomandare a APCE, ei îşi vor pierde legitimitatea, în pofida procentului mare acumulat în alegeri, şi, în acest caz, liberalii vor iniţia constituirea, de urgenţă, a unui Bloc anticomunist, ce îşi va propune înlăturarea de la putere a regimul antidemocratic din Republica Moldova.

Serviciul de presă al Partidului Liberal
Comunicat de presă al Partidului Liberal Comunicat de presă al Partidului Liberal