Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 30 aprilie 2002
La 27 aprilie a.c., a avut loc şedinţa Biroului Permanent Central al Partidului Liberal, la care s-au examinat un şir de chestiuni, un loc important revenindu-i celei privind unificarea structurilor teritoriale. Membrii BPC au fost informaţi despre desfăşurarea conferinţelor în unele sectoare şi despre afluxul masiv de noi membri, atraşi de ideeea unirii forţelor liberale. BPC a hotărît ca procesul de reorganizare să fie definitivat pînă la data de 31 mai.

De asemenea, s-a decis ca, în prima decadă a lunii iunie, să se ţină conferinţele de unificare a organizaţiilor de femei şi de tineret ale Partidului Liberal.

Biroul Permanent Central al Consiliului Naţional al Partidului Liberal a aprobat o serie de Regulamente privind activitatea formaţiunii şi a decis continuarea redactării Regulamentului despre alegerea preşedintelui partidului prin scrutin general — premieră absolută în istoria formaţiunilor politice din Republica Moldova.

BPC a adoptat hotărîri cu privire la crearea, adăugătoare, în cadrul Consiliului Naţional, a Departamentului Securitatea publică, desemnîndu-l în această funcţie pe Nicolae Gîrbu, şi cu privire la Concepţia managerială despre activitatea PL. S-a examinat, de asemenea, chestiunea privind Guvernul din umbră al formaţiunii, stabilindu-se sarcina de a se elabora criteriile de selectare a echipelor departamentale profesionale, care vor monitoriza activitatea actualului Executiv şi vor propune BPC spre adoptare structura Guvernului liberal.

Membrii BPC au audiat o informare despre activitatea organelor de conducere ale formaţiunii în condiţiile de criză social-politică profundă şi au adoptat o declaraţie în acest sens, care a fost difuzată mijloacelor de informare în masă.

Serviciul de presă al Partidului Liberal
Comunicat de presă al Partidului Liberal Comunicat de presă al Partidului Liberal