Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Partidului Liberal cu privire la tendinţa actualei guvernări de a lichida posturile de televiziune româneşti din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 11 decembrie 2002
Partidul Liberal constată că, în ultimele luni, se conturează clar tendinţa partidului de guvernămînt de a instaura o nouă cortină de fier informaţională pe Prut. Sistarea retransmiterii postului TVR1, însoţită de declaraţii mincinoase despre “calamităţile naturale”, urmate de simulări interminabile ale unor “măsuri de revenire la transmisie” nu este altceva decît o desconsiderare totală a celei mai mari părţi a populaţiei, care a cerut, în mod univoc, să-i fie respectat dreptul la informare.

Recent, scenariul comuniştilor a urmat cu interpelarea adresată de deputatul Stoikov Audiovizualului, în care este exprimată, chipurile, “îngrijorarea în legătură cu excesul de violenţă” la postul PRO TV. Dacă vom compara posturile ruseşti de televiziune, care abundă în scene de violenţă şi sex, cu PRO TV, vom constata că ultimul activează în conformitate cu rigorile internaţionale, făcînd avertismentele respective şi marcînd orice film sau emisiune cu semne speciale, ce interzic anumitor categorii de vîrstă accesul la vizionarea unor programe. Ar fi bine ca deputaţii comunişti să ceară acelaşi lucru posturilor ruseşti şi Televiziunii Naţionale.

Caracterul vădit antiromânesc al politicii comuniste faţă de mass-media ne demonstrează că guvernanţii de la Chişinău aşa şi nu au înţeles că nu poţi aduce într-o lume deschisă, interdependentă şi în continuă integrare clişeele stalinist-brejneviene, că nu poţi proclama politica priorităţii integrării europene, întorcînd, pe de altă parte, acestei Europe spatele. Asistăm, astfel, la acţiuni ruşinoase, care ne strică şi mai mult imaginea în lume şi care se înscriu mai curînd politicii izolaţioniste a lui Fidel Castro. Partidul Liberal cere încetarea imediată a politicii antiromâneşti în domeniul mass-media şi previne că va face uz de toate mijloacele legale pentru a apăra drepturile constituţionale ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Serviciul de presă al Partidului Liberal
Declaraţia de presă a preşedintelui Partidului Liberal, dlui Veaceslav Untilă, în legătură cu rezultatele summit-ului Alianţei Nord-Atlantice de la Praga Poziţia dlui Veaceslav UNTILĂ, preşedintele Partidului Liberal, faţă de vizita efectuată de Vladimir Voronin, preşedintele R. Moldova, la Washington, la invitaţia Preşedintelui SUA, George W. Bush