Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 6 mai 2003
În zilele de 6–8 mai, la invitaţia Partidului Liberal, efectuează o vizită politică în Republica Moldova o delegaţie din partea Internaţionalei Liberale, a Partidului Libertăţii şi Democraţiei din Olanda şi a Partidului Naţional Liberal din România. Această vizită se înscrie în relaţiile pe care Partidul Liberal le are cu Internaţionala Liberală şi cu partidele liberale din diferite ţări, membre ale acestui organism, în vederea admiterii formaţiunii liberale din Republica Moldova în familia liberală internaţională. Din delegaţie fac parte domnii Jasper Veen, Tom Kopiers şi Marcus Lens van Rijn, reprezentanţi ai Internaţionalei Liberale (IL) şi ai Partidului Libertăţii şi Democraţiei (PLD) din Olanda, care se vor documenta asupra activităţii Partidului Liberal în vederea prezentării unui raport pentru examinarea admiterii liberalilor din Republica Moldova în Internaţionala Liberală la următorul congres al IL.

Delegaţia liberalilor din România este condusă de dl Teodor Meleşcanu, prim-vicepreşedinte al PNL, incluzînd un grup reprezentativ din partea acestei formaţiuni, cu care Partidul Liberal a semnat un Acord de parteneriat şi cooperare. PNL a mediat şi a acordat asistenţă în pregătirea vizitei reprezentanţilor familiei liberale europene.

Agenda vizitei include întrevederi cu dl Philip Meerlo, Consulul onorific al Olandei, cu conducerea Partidului Liberal, cu Fracţiunea parlamentară a Alianţei Social-Democrate, cu care Partidul Liberal, împreună cu Alianţa Independenţilor, au format Blocul Electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră” pentru apropiatele alegeri locale, cu preşedinţii celor trei Fracţiuni parlamentare — dl Dumitru Braghiş, Iurie Roşca şi Victor Stepaniuc — , precum şi cu dl Serafim Urechean, Primarul General al Chişinăului. Programul vizitei mai include o plecare la Tiraspol, pentru îintîlniri politice.

Serviciul de presă al PL
Comunicat de presă al Partidului Liberal Declaraţia Partidului Liberal cu privire la solidarizarea Partidului Liberal cu greva avocaţilor din Republica Moldova