Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţie privind abuzul guvernării comuniste de interzicere a intrării delegaţiilor româneşti pe teritoriul Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 17 octombrie 2007
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă politica românofobă a guvernării comuniste exprimată prin interzicerea intrării pe teritoriul Republicii Moldova a delegaţiilor din România — Năvodari, Bacău, Târgul Mureş si Petroşani — invitate la Hramul Oraşului Chişinău.

Interzicerea intrării pe motiv că delegaţiile nu au invitaţii în original este o mare ruşine pentru Republica Moldova şi un abuz din partea guvernanţilor, întrucât cetăţenii României fac parte din Uniunea Europeană şi au dreptul de a se deplasa fără viză sau invitaţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Partidul Liberal consideră interdicţia o gravă încălcare a drepturilor omului şi constată, încă o dată, că actuala guvernare ştirbeşte grav imaginea Republicii Moldova prin politica sa, ce vine în contradicţie cu doleanţele cetăţenilor care doresc integrarea în Uniunea Europeana.

Partidul Liberal cere conducerii Republicii Moldova să dea explicaţii cetăţenilor pentru abuzul care a avut loc în data de 12 octombrie 2007, din vama Leuşeni, iar organelor de drept, să ancheteze cazul şi să fie trasă la răspundere persoana vinovată, indiferent de funcţia pe care o deţine.

Serviciul de presă al PL
Dorin Chirtoacă primit la Cotroceni de Traian Băsescu Declaraţia Partidului Liberal referitor la proiectul de Lege nr. 1826 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative care prevede că persoanele ce deţin cetăţenie dublă nu vor putea ocupa anumite funcţii de răspundere în stat