Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Rezoluţie cu privire la distribuirea de către CCA a frecvenţei TVR1 unui alt post

|versiune pentru tipar||
PL / 17 noiembrie 2007
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal îşi exprimă dezacordul în legătură cu decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) de acordare a frecvenţei utilizată de TVR1 pentru retransmiterea programelor pe teritoriul Republicii Moldova unui alt post de televiziune.

Aducem la cunoştinţă, că, la data de 31 iulie 2007, CCA a scos la concurs frecvenţa naţională numărul II, utilizată până în prezent de Societatea Română de Televiziune pentru retransmiterea TVR1, el fiind ultimul post nesupus “cenzurii” de la Chişinău. În cadrul concursului, pretins legal, au depus actele doi pretendenţi, primul fiind “Cotidian” S.A. care solicita frecvenţa pentru postul “TVR-Moldova” şi al doilea, apărut pe ultima sută de metri, SRL “TLF M Internaţional” care pretindea crearea Studioului TV “2 PLUS”, grila de emisie a căruia presupunea retransmiterea programelor originale ale canalelor naţionale din România, prioritate având TVR1. În aceste condiţii, la data de 27 septembrie 2007, în cadrul şedinţei CCA, în pofida faptului că Societatea Română de Televiziune avea licenţa nr. 014557 valabilă pentru intervalul 2006–2011 şi fiind la zi cu toate obligaţiile financiare a fost lipsită de dreptul de a mai emite pe frecvenţa naţională numărul II. Astfel, în urma decizie luate, concursul a fost câştigat de compania “TLF M Internaţional”, demonstrându-se prin aceasta că CCA a fost şi rămâne, în continuare, unul din mecanismele de manipulare a societăţii civile aflate în mâinile conducerii comuniste.

Tentativele de sistare a retransmiterii postului TVR1 nu sunt la prima “ediţie” şi guvernarea comunistă a mai întrerupt o dată difuzarea acestui post în 2002. Atunci, timp de 7 luni autorităţile au invocat diferite argumente de ordin juridic şi tehnic.

În legătură cu această situaţie, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal îşi exprimă dezacordul cu decizia imparţială şi ilegală a CCA şi recurge la crearea petiţiei on-line cu privire la restabilirea licenţei postului român TVR1 de a retransmite pe teritoriul Republicii Moldova şi va cere de la CCA restituirea licenţei nr. 014557 din 14 februarie 2006, eliberată Societăţii Române de Televiziune şi retransmiterea pe frecvenţa naţională numărul II a postului TVR1.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal
Declaraţia Partidului Liberal referitor la proiectul de Lege nr. 1826 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative care prevede că persoanele ce deţin cetăţenie dublă nu vor putea ocupa anumite funcţii de răspundere în stat OTPL: Hai să dăm mână cu mână!