Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Reţinerea de către organele de politie a membrilor Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 10 decembrie 2007
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal aduce la cunoştinţă ca pe data de 10 decembrie 2007 ora 00.00, 3 membri a Partidului Liberal au fost reţinuţi de către organele de poliţie în momentul când supravegheau Pomul de Crăciun la rugămintea primarului General al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. La momentul arestării nu a fost prezentat nici un act şi nu s-a adus la cunoştinţă motivul pentru care au fost reţinuţi, bruscaţi şi deposedaţi de lucrurile personale.

După 2 ore de plimbare pe jos prin centrul oraşului sub pretextul că vor fi duşi la secţia de poliţie pentru a fi anchetaţi, au fost eliberaţi fără explicaţii. Membri reţinuţi sunt: Boghean Sergiu, Apostol Petru, Moraru Ion.

La întoarcerea în Piaţa Marii Adunări Naţionale Pomul de Crăciun nu mai era la locul iniţial.

Tot astăzi, între orele 10.00–12.00, când poliţia municipală refuza să se conformeze prevederilor dispoziţiei primarului general al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă de reinstalare a Pomului de Crăciun şi îngrădeau accesul angajaţilor Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi şi a tehnicii speciale la brad pe strada G. Banulescu-Bodoni, membrii reţinuţi ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal au recunoscut 3 colaboratori de poliţie care au participat la reţinere, dintre care doar unul din ei s-a prezentat ca Olaru Vasile, şef-adjunct de secţie al Comisariatului General de Poliţie.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal condamnă acţiunile abuzive şi ilegale a poliţiei şi atenţionează cetăţenii Republicii Moldova că de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului la comanda autorităţilor centrale a fost demontat ilegal şi abuziv din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Pomul de Crăciun.

Sursa: www.pl.md

OTPL: Hai să dăm mână cu mână! Seminar pentru femeile din Partidul Liberal