Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

90 de ani de la Marea Unire

|versiune pentru tipar||
PL / 27 martie 2008
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal (OTPL) a dat startul la ora 9:00 manifestaţiilor prilejuite de aniversarea a 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Tinerii Liberali au organizat o conferinţă de presă în aer liber în faţa Palatului Sfatului Ţării, în care la 27 martie 1918 s-a votat Unirea. La ora 10:00 a urmat o depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la busturile de pe Aleea Clasicilor, la care a participatpreşedintele PL, Mihai Ghimpu, şi vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru. La 11:00 toţi cei prezenţi au plecat spre cimitirul Armenesc pentru a depune flori la mormintele membrilor Sfatului Ţării.

În numele Tineretului Liberal,Biroul Permanent a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal,felicită cetăţenii Republicii Moldova cu prilejul aniversării a 90 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

În puterea dreptului istoric şi al acelor timpuri de înaltă graţie naţională, această zi rămâne a fi primul act politic de la 1918 de reîntregire şi făurire a României Mari.

În acest sens, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal, conştietizînd responsabilitatea istorică pe care o purtăm cu toţii şi pătrunşi de încărcătura simbolică şi importanţa zilei de 27 martie, ne adresăm tinerilor şi tuturor cetăţenilor să cinstească memoria membrilor Sfatului Ţării care au votat Unirea şi a patrioţilor care au luptat pentru cauza românească păstrînd veşnic aprinsă flacăra conştiinţei naţionale în Republica Moldova.

Sursa: www.pl.md

Seminar pentru femeile din Partidul Liberal Organizaţii de Femei a Partidului Liberal în Orhei şi Nisporeni