Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Acţiuni organizate de PL cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului

|versiune pentru tipar||
PL / 2 iunie 2008 | 
Partidul Liberal

Cu prilejul Zilei Internaţionale a copiilor, Partidul Liberal a organizat mai multe acţiuni pentru micuţii din întreaga republică.

30 de echipe ale Partidului Liberal s-au deplasat în 30 de raioane ale republicii pentru a împărţi peste 1000 kilograme de dulciuri. Copii din 30 de raioane, inclusiv din municipiile Chişinău şi Bălţi au fost îndulciţi cu bomboane şi răsfăţaţi cu cuvinte calde. Cei mai fericiţi s-au arătat copiii din satele republicii, acolo unde, rareori, vine cineva pentru a le aduce bucuria sărbătorii de 1 iunie. Şi părinţii micuţilor au fost plăcut surprinşi de generozitatea celor de la PL, dovadă fiind nenumăratele apeluri telefonice pe care le-am primit la sediul Partidului Liberal. Mulţi părinţii s-au arătat uimiţi de faptul că am reuşit să ajungem şi în unele sate unde nici măcar autobuzul nu circulă. Acţiunea Partidului Liberal a avut loc pe întreg teritoriul Republicii Moldova şi datorită faptului că în majoritatea satelor sunt mulţi copii care au fost lăsaţi de către părinţi în grija rudelor, ori anume ei au nevoie cel mai mult de atenţie din partea tuturor celor cărora le pasă de viitorul nostru. Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, şi-a exprimat cu acest prilej îngrijorarea pentru faptul că foarte mulţi copii cresc fără tutelă părintească, astfel simţindu-se abandonaţi şi inutili.

Concomitent cu acţiunea desfăşurată în republică, Organizaţia de Tineret a PL a vizitat “Centrul de Plasament şi Reabilitare pentru copiii de vârstă fragedă”, situat pe strada Alexandru Cosmescu, nr. 51. 150 de copii, precum şi mai multe femei însărcinate din acest Centru au primit de la Tinerii Liberali dulciuri, hăinuţe, încălţăminte şi jucării.

De Ziua copiilor şi Primarul municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, vicepreşedintele PL, împreună cu Anatol Şalaru, vicepreşedinte al PL, au fost alături de picii din Nisporeni, Vadul lui Vodă, Coloniţa, Truşeni, Grătieşti şi Budeşti. Seara au ajuns şi la copiii din capitală, asistând la manifestările circumscrise sărbătorii de 1 iunie în sectoarele Centru şi Buiucani. Primarul de Chişinău a declarat în faţa celor adunaţi la concertul susţinut în Scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet că se bucură pentru faptul că ziua de 1 iunie devine o sărbătoare cu adevărat a copiilor.

Tot în acest sfârşit de săptămână în mai multe oraşe ale republicii au avut loc adunări şi conferinţe raionale ale filialelor Partidului Liberal. În Căuşeni, Drochia, Telenesti, Briceni şi Râşcani membrii şi simpatizanţii Partidului Liberal (PL) au avut ocazia să discute cu liderii partidului. S-au evidenţiat problemele cu care se confruntă oamenii din teritoriu, s-au propus soluţii pentru rezolvarea lor, dar şi pentru a consolida forţele partidului Liberal. Mihai Ghimpu, preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte, Anatol Şalaru vicepreşedinte, Gheorghe Brega şi Mihai Moldovanu membri ai Biroului Permanent au răspuns la întrebările adresate de către persoanele care doresc să devină membre de partid.

Sâmbătă, 31 mai, la Ştefan Vodă a fost constituită Organizaţia Teritorială a Femeilor Liberale. Dna Corina Fusu, membră a Biroului Permanent al Partidului Liberal, prezentă la această întrunire, a vorbit despre necesitatea implicării femeilor în politică.

Departamentul de comunicare al Partidului Liberal din Moldova
Partidul Liberal se consolidează prin înfiinţarea de noi organizaţii teritoriale Anatol Şalaru: Fenomenele cenaclului “Alexei Mateevici” şi Dorin Chirtoacă vor influenţa cursul istoriei