Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă cu privire la încălcarea dreptului la libera exprimare în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 12 iunie 2008
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal protestează contra anchetării unui grup de tineri de către Procuratura mun. Chişinău pe motivul publicării de către aceştia a unor comentarii anti-comuniste pe mai multe forumuri.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal constată cu îngrijorare faptul că acţiunile demarate de Procuratura mun. Chişinău prezintă o violare flagrantă a art. 10 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului şi a art. 32 al Constituţiei RM, privitor la libertatea exprimării.

Tinerii liberali remarcă cu regret că măsurile iniţiate de organele de drept sunt orientate împotriva tinerilor ce îşi exprimă în mod deschis şi sincer opiniile politice pe marginea situaţiei interne din republică, în condiţiile în care însuşi Preşedintele Vladimir Voronin a declarat anul acesta drept “An al Tineretului în Republica Moldova”.

Tineretul Liberal condamnă încercările autorităţilor de drept de a intimida şi a sancţiona pe cetăţenii Republicii Moldova care îşi manifestă nemulţumirea, dezamăgirea sau critica la adresa Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Totodată, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal solicită o implicare mai activă a

Instituţiilor şi societăţii civile din republică şi a celor internaţionale pentru apărarea drepturilor omului în vederea asigurării şi respectării libertăţii cuvântului în Republica Moldova. De asemenea, cheamă reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, Consiliul Europei, Uniunia Europenă şi pe cei ai institutiilor şi organizaţiilor internaţionale să ia atitudine de acest caz grav de încălcare a dreptului la libera exprimare, în vederea încetării acţiunilor anti-democratice a guvernării comuniste din Republica Moldova.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal îşi reiterează sprijinul faţă de tinerii care au curajul să se exprime asupra problemelor importante existente,cere respectarea liberei exprimări şi a independenţei presei etc. care sunt în mod sistematic încălcate de guvernarea actuală.

Tineretul liberal cheamă cetăţenii Republicii Moldova să-şi manifeste, apere şi promoveze în continuare libertăţile şi drepturile sale indispensabile pentru a realiza schimbările democratice în republică în spiritul principiilor şi aspiraţiilor europene.

Departamentul de comunicare al PL
Comunicat de presă privind situaţia din Consiliul Municipal Chişinău Aniversarea a 190 de ani de la nasterea lui V.Alecsandri