Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL discută cu liberalii din Parlamentul European despre libera circulaţie în UE a cetăţenilor R.Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 15 august 2008
Partidul Liberal

Preşedintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate de postul de radio “Vocea Basarabiei” că, împreună cu Primarul General al Municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL, a discutat cu grupul liberal din Parlamentul European despre libera circulaţie a cetăţenilor R.Moldova în toată Europa. Mihai Ghimpu a dat asigurări că PL are tot sprijinul grupului liberal din Parlamentul European şi că în cel mult trei ani după ce liberalii vor ajunge la guvernare toţi cetăţenii din Moldova vor putea circula liber în spaţiul Schengen.

În altă ordine de idei, Mihai Ghimpu a salutat curajul poporului georgian şi al preşedintelui Georgiei de a ieşi din CSI. Liderul liberal a amintit că formaţiunea pe care o conduce (Partidul Reformei pe atunci) este unicul partid care a organizat în 2004 Caravana “Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”: “Am explicat oamenilor că prezenţa armatei ruse în Transnistria este o piedică în soluţionarea conflictului transnistrean şi în procesul de integrare europeană a republicii. În septembrie a.c. vom organiza a doua Caravană”.

Referindu-se la şansele partidelor democratice la viitoarele alegeri parlamentare, Mihai Ghimpu s-a declarat convins că “acum a mai venit un val (de sprijin popular) în favoarea noastră”, comparabil cu cel produs în anii 1988–1989, “care ne-ar putea ajuta să aducem Schimbarea. Numai împreună putem realiza ceea ce ne dorim cel mai mult — să fim alături de ţările civilizate, să trăim liberi şi bine. Dacă pierdem acest val de sprijin popular masiv, nepoţii şi strănepoţii noştri nu ne vor ierta niciodată”.

Preşedintele PL a mai menţionat faptul că în satele inundate din Ştefan Vodă nu a fost nici o comisie care să evalueze pagubele cauzate de calamităţile naturale, iar reprezentanţi ai Guvernului, dar şi ai unor partide din opoziţie au venit în aceste localităţi doar pentru a apărea la televizor. Liberalii au constatat în cadrul unei deplasări la faţa locului, produsă joi, 14 august, că oamenii sunt lăsaţi în voia sorţii, nu au apă potabilă, hrană şi nici un sprijin de la autorităţile centrale ale republicii.

Mai mulţi membri ai PL s-au deplasat în satele Talmaza, Răscăieţi şi Purcari din Ştefan Vodă pentru a-i ajuta pe localnici să evacueze apa din casele inundate. Deoarece din Purcari apa încă nu s-a retras, timp de două zile liberalii au acordat ajutor sinistraţilor din celelalte două localităţi. Fracţiunea PL din Consiliul Municipal Chişinău a donat câte 500 de lei la 23 de sinistraţi din Talmaza.

Departamentul Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Comunicatul de presă al PL privind participarea tinerilor liberali la Festivalul Internaţional “Vara cu Aromă Studenţească” Declaraţie PL privind necesitatea ieşirii R.Moldova din CSI