Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Şedinţa Filialei Partidului Liberal din Căuşeni

|versiune pentru tipar||
PL / 3 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 2 noiembrie a avut loc şedinţa ordinară a Filialei Partidului Liberal din Căuşeni. La şedinţă au participat Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal, Iurie Turtureanu, preşedintele Filialei PL din Căuşeni, consilier raional, Svetlana Savcenco, preşedinta Organizaţiei de Femei a PL din Căuşeni, membri ai partidului din raion.

Iurie Turtureanu a prezentat un raport despre activitatea Filialei PL din Căuşeni, a menţionat faptul că în prezent această organizaţie are structuri în mai mult de jumătate din satele raionului şi că până la finele acestui an urmează a fi create şi în celelalte localităţi. În altă ordine de idei, Iurie Turtureanu a afirmat că comuniştii câştigă voturi prin încălcarea legilor, iar noi trăim într-un stat în care nu poţi să-ţi aperi drepturile. “Este imperios necesar să aducem Schimbarea în 2009, să creăm locuri de muncă şi condiţii decente de trai pentru toată populaţia republicii”, a mai declarat liderul liberalilor din Căuşeni.

Mihai Ghimpu a vorbit despre depopularea Republicii Moldova în cei aproape opt ani de guvernare comunistă, sărăcirea celor rămaşi acasă şi despre situaţia actuală din Consiliul Municipal Chişinău. “Din păcate, după destrămarea coaliţiei democratice din CMC — PSD, PCRM şi PPCD încearcă în fel şi chip să-l compromită pe primarul general şi fracţiunea PL. Numai AMN nu ne atacă” a declarat preşedintele Partidului Liberal.

Ana Pătuş a menţionat faptul că: “Astăzi am venit mulţi şi sunt sigură că vom câştiga. Oamenii vor merge cu cei fără frică, insistenţi şi cu reputaţia nepătată”.

Svetlana Savcenco, preşedinta Organizaţiei de Femei din Căuşeni a spus că trebuie să conştientizăm faptul că de noi depinde viitorul copiilor noştri, iată de ce trebuie să ne mobilizăm pentru a produce Schimbarea în 2009.

La finalul şedinţei, Adunarea Generală l-a reales pe Iurie Turtureanu în calitate de preşedinte al Filialei PL din Căuşeni, pe Ana Pătuş, Svetlana Savcenco, Alaxandra Ceban, Ion Hapco, Vasile Siloci — în calitate de vicepreşedinţi, iar pe Ana Ceban — de secretar-coordonator.

Departamentul de Comunicare al PL
PL salută recomandările Comisiei de la Veneţia şi OSCE privind necesitatea de a elimina limitările din legislaţia electorală a R.Moldova Liberalii îşi consolidează forţele