Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Apel al Partidului Liberal către partidele politice şi societatea civilă din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 10 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal va organiza o acţiune de protest împotriva prezenţei forţelor armate ruse pe teritoriul Republicii Moldova, la 13 noiembrie curent, când se vor deschide la Chişinău lucrările summit-ului CSI, eveniment la care va participa şi premierul rus Vladimir Putin.

Partidul Liberal a cerut şi cere cu consecvenţă retragerea armatei ruse din Republica Moldova, în conformitate cu angajamentele internaţionale pe care Rusia şi le-a asumat în momentul acceptării ei ca membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi la Summit-ul OSCE de la Istanbul din anul 1999.

Considerăm că ocupaţia militară rusească a teritoriului din stânga Nistrului şi susţinerea de către Moscova a regimului separatist de la Tiraspol reprezintă principalele obstacole pe calea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Partidul Liberal face apel către toate partidele politice şi reprezentanţii societăţii civile, care împărtăşesc poziţia noastră, să se alăture protestului nostru în ziua de 13 noiembrie 2008, ca să cerem Rusiei şi premierului ei Vladimir Putin retragerea armatei şi a tancurilor din republica noastră.

Să ne unim forţele pentru un viitor european comun!

Vino joi, la ora 9.00, la intersecţia străzilor Maria Cibotari şi Bucureşti ca să cerem retragerea armamentului, muniţiilor şi unităţilor militare ruseşti!

Susţine viitorul european al Republicii Moldova! Susţine iniţiativa Partidului Liberal!

Vino la 13 noiembrie, la ora 9.00, la intersecţia străzilor Maria Cibotari şi Bucureşti ca să milităm pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri!

Anunţăm pe toţi cetăţenii care vor să participe la această acţiune de protest a Partidului Liberal că, în cazul în care poliţia nu ne va permite să pichetăm sediul Palatului Republicii, acolo unde se vor desfăşura lucrările summit-ului CSI, vom merge să pichetăm Ambasada Rusiei din Republica Moldova.

Departamentul de Comunicare al PL
Au fost constituite inca 9 filiale ale Organizatiei de Femei a Partidului Liberal Partidul Liberal este o forţă puternică şi în nordul republicii