Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Cantemir şi Basarabeasca s-au desfăşurat conferinţele ordinare ale Filialelor PL

|versiune pentru tipar||
PL / 1 decembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 30 noiembrie, au avut loc conferinţe ordinare ale Filialelor Partidului Liberal din raioanele Cantemir şi Basarabeasca.

La Cantemir au participat delegaţiile organizaţiilor locale, în total peste 156 de persoane, preşedintele PL Mihai Ghimpu, alţi invitaţi. Mihai Ghimpu, în discursul său a vorbit despre situaţia social-politică din republică. Preşedintele PL a menţionat că “cea mai gravă problemă a cetăţenilor este sărăcia. Scopul Partidului Liberal este combaterea sărăciei, iar pentru a trăi mai bine trebuie să avem o economie liberă şi să creăm condiţii pentru investitorii străini. Investitorii străini nu vor veni în Republica Moldova atâta timp cât avem o guvernare comunistă”. Oamenii şi-au exprimat toată încrederea în Partidul Liberal, afirmând că această formaţiune politică va aduce Schimbarea în 2009.

Conferinţa a ales în calitate de preşedinte al Filialei PL Cantemir pe Pârvan Dumitru. De asemenea, au fost aleşi şapte vicepreşedinţi ai Filialei Partidului Liberal din Cantemir: Andrei Ciupac, Sergiu Butnari, Raisa Culicovschi, Sergiu Boghean, Ştefan Bejan, Mihai Luchiţa şi Veaceslav Stihanu. Ana Cociu a fost aleasă în funcţia de secretar-coordonator.

În aceeaşi zi a fost constituită Organizaţia de Femei a PL din Cantemir. Parascovia Petcu a fost aleasă în calitate de preşedintă a OFPL din acest raion.

La conferinţa ordinară din Basarabeasca au participat delegaţiile organizaţiilor locale, vicepreşedinte PL Anatol Şalaru, Ion Coşuleţ, preşedintele Filialei PL din Basarabeasca ş.a.

Delegaţii prezenţi la conferinţă au afirmat că PL este singurul partid în care îşi pun speranţa. Ei au adus critici dure partidelor care colaborează cu guvernarea comunistă, uitând de cei care i-au votat.

Anatol Şalaru a vorbit despre situaţia dezastruoasă din agricultură, despre aspiraţiile europene ale cetăţenilor RM şi despre alegerile parlamentare din primăvara anului 2009.

La finalul conferinţei, Ion Caşu şi Ina Arnăut au fost aleşi în calitate de vicepreşedinţi ai Filialei PL din Basarabeasca.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Seminar regional la Chişinău cu participarea membrilor Partidului Liberal Partidul Liberal condamnă acţiunile ilegale ale grupării majoritare din CMC contra membrilor PL care deţin funcţii în cadrul Primăriei mun. Chişinău