Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

S-a constituit Organizaţia de Femei a Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 26 ianuarie 2009
Partidul Liberal

După ce în toate Filialele PL au fost create Organizaţii de Femei, duminică, 25 ianuarie, a avut loc conferinţa de constituire a Organizaţiei de Femei a Partidului Liberal la nivel republican. La eveniment au participat reprezentatele PL din cele 32 de raioane ale republicii şi din municipiile Chişinău şi Bălţi. Prezenţa la conferinţă a fost de peste 500 de persoane.

În deschiderea lucrărilor, vicepreşedinta PL Corina Fusu a prezentat delegaţiile prezente la conferinţă şi le-a mulţumit tuturor pentru efortul pe care îl depun în vederea consolidării forţelor partidului: “Sunt nespus de fericită că suntem prezente astăzi într-un număr atât de mare pentru a constitui Organizaţia de Femei a Partidului Liberal la nivel republican. Demonstrăm astăzi, o dată în plus, că putem fi printre primele rânduri ale PL şi că dorim Schimbarea în Republica Moldova”.

Majoritatea luărilor de cuvânt s-au axat pe rolul femeii în politică, importanţa participării politice a femeilor liberale, importanţa instruirii femeilor care fac politică, egalitatea de şanse şi promovarea femeii în societatea modernă, migraţia şi instituţia familiei, sănătatea femeilor din mediul rural ş.a.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu a vorbit în discursul său despre rolul femeilor în activitatea PL: “Cu siguranţă, cel mai mare vis al doamnelor şi domnişoarelor prezente în sală este ca, copiii dânselor să trăiască mai bine, să aibă un viitor acasă. Femeile sunt mai sensibile, mai fidele, mai devotate. Acest lucru s-a confirmat şi în anii 1988–89 când femeile ieşeau în stradă cu copiii în braţe pentru a-şi apăra valorile naţionale. Sunt sigur că Republica Moldova va scăpa de această criză economică dacă în structurile partidului şi cele de stat vor fi cât mai multe femei. Schimbarea în bine de la Partidul Liberal vine, dar prin inima, prin sufletul, prin cugetul Dvs.” Vicepreşedintele PL, Primarul General al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a menţionat: “Sunteţi unul dintre pilonii de bază ai partidului. Dna Corina Fusu, prin efortul pe care l-a depus, a reuşit să mobilizeze într-un număr şi cu un conţinut foarte consistent partea feminină a partidului şi observ o mobilizare aparte, lucru care ne bucură. Vă chem să depunem tot efortul necesar în această campanie electorală pentru a câştiga alegerile şi pentru a putea promova politicile necesare pentru Republica Moldova. Am tras concluzia că trebuie să-i cunoaştem şi să vorbim cu cei care nu ştiu cum stau lucrurile în realitate. Cu indecişii trebuie să vorbim, pentru că anume ei ar putea schimba radical situaţia. În mod cert, indecişii nu sunt pentru partidul comunist, iată de ce trebuie să-i mobilizăm la vot, să ajungă mesajul PL în fiecare sat, în fiecare comună”.

Maria Ciocină din Edineţ, profesoară de pictură, a venit la conferinţă cu câteva lucrări de pictură, una dintre care îl reprezenta pe regretatul poet naţional Grigore Vieru. “Mă bucur foarte, foarte mult că am ajuns la un astfel de eveniment. Mă simt româncă între Dvs.”, — a spus dânsa cu emoţii în glas. Maria Buruiană, director educativ la Liceul teoretic “Gheorghe Asachi” din Ungheni, secretară a Filialei Ungheni a PL, a menţionat: “În sală sunt foarte multe feţe cunoscute cu care am început cândva Mişcarea de Eliberare Naţională şi mă mândresc că suntem membri ai PL. Acum sunt o sumedenie de partide care se formează înainte de campania electorală şi se vor votate, toţi se bat cu pumnul în piept dându-se drept mari patrioţi. Să ne amintim cine au fost marii patrioţi? Cei care ne-au chemat cândva în parcul din Valea Morilor, atunci, la primele Cenacluri. Cine au fost, dacă nu Gheorghe Ghimpu, Mihai Ghimpu, Anatol Şalaru? Să nu renunţăm niciodată la visul nostru şi să-i urmăm pe cei care nu au trădat cauza.”

La finalul lucrărilor, a fost constituită Organizaţia de Femei a Partidului Liberal. Corina Fusu a fost aleasă in calitate de preşedintă a OFPL, iar Ana Eremei — în funcţia de secretară.

Conferinţa a adoptat o Rezoluţie în vederea realizării egalităţii de gen. Totodată, OFPL a adresat un apel către toate femeile din Republica Moldova privind implicarea activă în viaţa socială şi politică şi participarea la alegerile parlamentare din primăvara acestui an pentru a lichida sărăcia, pentru a avea o presă liberă, o justiţie independentă, pentru a ne integra în UE şi pentru a putea realiza Schimbarea în Bine!

Departamentul de Comunicare al PL
Şedinţa Consiliului Central al PL Tinerii Liberali au comemorat 150 de ani de la Unirea Principatelor Române