Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Sediul Partidului Liberal a fost ţinta unui nou atac al unor elemente extremiste

|versiune pentru tipar||
PL / 19 martie 2009
Partidul Liberal

În noaptea de 18 spre 19 martie curent sediul Partidului Liberal, situat în strada Bucureşti, nr.87 din Chişinău, a fost ţinta unui nou atac al unor elemente extremiste, care au smuls drapelele Republicii Moldova, Uniunii Europene şi Partidului Liberal, arborate pe peretele clădirii, inclusiv soclul în care acestea erau instalate. Este a treia oară în ultimele luni când sediul Partidului Liberal este atacat.

Partidul Liberal condamnă aceste acţiuni de vandalism şi aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că a depus o plângere la sediul Procuraturii Generale a Republicii Moldova, în speranţa că organele de poliţie vor cerceta aceste acţiuni ilegale şi vor trage la răspundere persoanele vinovate. Demersurile anterioare ale PL au rămas fără răspuns.

Partidul Liberal consideră că aceste acţiuni de vandalizare a sediului, de intimidare a membrilor şi simpatizanţilor PL din raionale Orhei şi Briceni, precum şi cele din timpul desfăşurării Caravanei “Retragerea armatei ruse”, când la Bălţi un grup de persoane au rupt simbolurile europene şi de stat, fac parte dintr-un şir de acţiuni coordonate de autorităţile comuniste care, în disperare de cauză, încearcă prin orice mijloace să tensioneze situaţia social-politică din republică, să inoculeze frica în societate, în contextul alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Partidul Liberal face apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să nu se lase intimidaţi şi provocaţi de acţiunile de abuz ale unor grupuri izolate.

Departamentul de Comunicare al PL
Noua abordare a conflictului transnistrean a Partidului Liberal Şi sediul Partidului Liberal din Şoldăneşti a fost ţinta unui atac