Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL condamnă abuzul împotriva cetăţeanului SUA, Alex Grigorievs

|versiune pentru tipar||
PL / 15 aprilie 2009
Partidul Liberal

Partidul Liberal condamnă acţiunea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova împotriva cetăţeanului SUA Alex Grigorievs, directorul Institutului Naţional Democratic din SUA, reprezentanţa de la Chişinău, căruia MAI refuză din anul 2008 să-i prelungească permisul de şedere. Reţinerea sa de către lucrătorii MAI pe motiv de şedere ilegală în Republica Moldova este inadmisibilă în contextul neprelungirii din luna august 2008 a permisului de şedere şi cel al relaţiilor de prietenie pe care le promovează SUA faţă de Republica Moldova.

PL consideră că tratamentul aplicat directorului IND nu are decât un temei formal, creat în mod premeditat de MAI prin neprelungirea permisului de şedere, şi că măsura de expulzare este abuzivă.

Partidul Liberal condamnă cu tărie acţiunile pe plan extern ale guvernării comuniste, de după alegerile parlamentare de la 5 aprilie, care urmăresc scopul clar de a tensiona relaţiile cu toate statele din Uniunea Europeană şi cu SUA şi de a izola şi mai mult Republica Moldova de restul lumii.

Partidul Liberal cere justiţiei să soluţioneze în mod legal problema şederii cetăţeanului SUA Alex Grigorievs în Republica Moldova şi să nu admită abuzurile în tratamentul aplicat de către guvernarea comunistă cetăţenilor străini.

Departamentul de Comunicare al PL
Declaraţia PL privind condamnarea acţiunilor guvernării comuniste din zilele de 7 şi 8 aprilie 2009 Declaraţia PL cu privire la condamnarea acţiunilor de tortură, de tratament inuman şi degradant al tinerilor arestaţi de guvernarea comunistă