Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali au participat la ultimele şedinţe de totalizări a activităţilor din 2009

|versiune pentru tipar||
PL / 17 decembrie 2009
Partidul Liberal

La 16 decembrie a avut loc ultima şedinţă din acest an a Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal din sectorul Botanica al mun. Chişinău.

În cadrul acestei şedinţe, precum şi în cadrul Adunărilor Generale a membrilor din sectorul Rîşcani şi Buiucani au fost abordate teme precum: pregătirile pentru alegerile locale, organizarea la nivel de sector în baza secţiilor de votare, transferul studenţilor la organizaţiile de sector, instruirea tinerilor şi pregătirea viitorilor lideri politici.

Prezent la şedinţa Filialei OTPL din sectorul Botanica, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, Sergiu Boghean a menţionat că o problemă încă rămâne a fi nivelul scăzut al interesului faţă de politică şi al implicarii tinerilor în politică. “Învăţăm din mers pentru a soluţiona această problemă şi pentru a schimba clasa politică” a mai spus Boghean.

Preşedintele OTPL a relatat despre faptul că sunt mulţi tineri dornici de implicare, de a fi parte a schimbării, misiunea noastră e să le oferim posibilitatea şi instrumentele necesare pentru a o face în pespectiva promovării lor în politică. La şedinţă au fost puse în discuţie şi unele strategii aplicate de partid în campaniile electorale, propuneri din partea membrilor OTPL din sectorul Botanica la acest capitol pentru viitoarele alegeri locale, de asemenea au fost propuse soluţii ce trebuiesc puse în aplicare, cât şi reprofilarea organizaţiilor universitare.

Amintim că în luna decembrie au mai avut loc Adunările Generale ale Filialelor Tineretului Liberal din sectorul Rîşcani (6 decembrie), din sectorul Buiucani (13 decembrie) şi Conferinţa organizaţiei universitare a OTPL din cadrul Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă” (9 decembrie). Adunarea Generală a Filialei OTPL din sectorul Rîşcani a ales preşedintele interimar, Ianuş Cuşnir, doi vice-preşedinţi interimari, Danu Sârbu şi Adelina Popescu, secretar interimar, Valentina Fărcăşan. De asemenea, a fost ales Biroul Permanent al filialei şi a fost stabilit termenul interimatului şi data conferinţei.

Conferinţa organizaţiei universitare a OTPL din cadrul UPS “Ion Creangă” a hotărât alegerea în calitate de preşedinte pe Vasile Ţânţari, student la facultatea Istorie şi Etnopedagogie, alegerea în funcţia de vice-preşedinte pe Mihaela Iucal, studentă la facultatea Arte Plastice şi Design şi în funcţia de secretar pe Tatiana Cîrja, studentă la facultatea Psihologie şi Psihopedagogie Specială.

În cadrul Adunării Generale a membrilor Filialei OTPL din sectorul Buiucani s-a discutat asupra unor aspecte organizatorice şi evenimente politice: pregătirea conferinţelor organizaţiilor din suburbii, precum şi a conferinţei filialei, proiectul de şcoală politică internă pregătit de Departamentul Documentare, Analiză şi Instruire, şedinţa Parlamentului şi tentativa nereuşită de a alege Preşedintele RM, alegerile prezidenţiale din România, ş.a.

Totodată, la şedinţele sus menţionate a fost prezentat Planul de acţiuni pentru următoarea jumătate de an al Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, precum şi strategia de lucru în vederea pregatirii de alegerile locale din 2011.

Ziua Drepturilor Omului: OTPL Râşcani din Chişinău a desfăşurat acţiunea “Cunoaşte-ţi Drepturile!” Deputatul PL Anatol Arhire a propus adoptarea unei hotărâri a Parlamentului privind scoaterea sârmei ghimpate de pe Prut