Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Fără educaţie nu există oportunităţi, şi prin urmare nici libertate

|versiune pentru tipar||
PL / 23 februarie 2010
Partidul Liberal

La această concluzie a ajuns Ana Cernomaz membră a Tineretului Liberal care a participat în cadrul unor workshop-uri la tema: Educaţia şi oportunităţile oferite de aceasta, ce au avut loc la 7–18 February 2010, în incinta Academiei Internaţionale pentru Libertate (Theodor Heuss Academy), cu asistenţa Friedrich Naumann, în oraşul Gummersbah, Germania.

Moderatorii seminarului Stefan Melnik şi Monica Balin au acordat timp pentru explicaţii teoretice cît şi părţii analitice, punînd un accent deosebit pe toleranţă şi respectul pentru alte culturi, rase şi religii. “Principalele teme discutate au fost: scopul educaţiei, religia şi etica în domeniul educaţiei, cerinţele de calitate ale procesului de instruire, finanţarea şcolilor şi a universităţilor, efectul globalizării asupra educaţiei”, a spus Ana Cernomaz

Unele segmente ale seminarului au fost prezentate de către participanţi: dificultăţile profesiei de cadru didactic, a corupţiei, abordările creative şi tehnologii inovatoare în domeniul educaţiei. Multiculturalismul a avut un impact foarte pozitiv, pentru că s-a oferit posibilitatea de a analiza pe deplin problema de educaţie pe plan internaţional.

A doua parte a seminarului a fost dedicată aspectelor practice: educaţie şi promovare. Ana a vizitat lagărul de concentrare Buchenwald, Weymar, a făcut cunoştinţă cu inovaţiile în învăţământul şcolar vizitând sala de sport din St Benny, Dresden, cu dezvoltarea individuală a copiilor şi educaţia preşcolară în vizita la grădiniţă “Kita-Kids”, din Pirna, şi învăţământul profesional şi familiarizarea cu sistemul dualist de training în Germania în vizită la un centru de formare profesională din Jena.

În concluzie Ana a mai spus că Educaţia de calitate e o cale spre emancipare şi o carieră de succes.

La eveniment au mai participat activişti, studenţi, jurnalişti, profesori, politicieni şi oamenii de ştiinţă din 24 de ţări pentru a împărtăşi experienţele lor. S-a discutat despre principiile liberale de educaţie văzute prin prisma standardelor educaţiei moderne europene, bazate pe egalitatea de şanse şi combinaţiei de succes a teoriei cu practica.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal
Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal a lansat Academia liberală Declaraţia Fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal