Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Noi dezvăluiri în Dosarul 7 Aprilie

|versiune pentru tipar||
PL / 1 aprilie 2010
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu Preşedintele interimar al Republicii Moldova,a susţinut astăzi, la ora 12.00, o conferinţă de presă, în care a prezentat noi dezvăluiri despre evenimentele din 7 aprilie 2009. La conferinţă a participat şi primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

În cadrul conferinţei au fost prezentate imagini cu ultimile clipe din viaţa lui Valeriu Boboc şi cei care l-au bătut.

Imaginile video prezentate la Conferinţa de presă conţine imagini filmate noaptea de o cameră de supraveghere de pe clădirea Guvernului. În imagine se arată câţiva poliţişti cu scuturi şi bâte precum şi colaboratori de la Fulger care au venit în Piaţă şi au arestat tinerii, lovindu-i cu bâtele şi picioarele.

De asemenea în video se vede clar că la aceste arestări violente a participat şi Şeful Poliţiei municipale de atunci, Iacob Gumeniţă. Din materialul video se observă cum Gumeniţă loveşte cu piciorul în tinerii care deja zăceau la pământ.

În secvenţele video prezentate de Dorin Chirtoacă se vede clar cum un tânăr care zăcea nemişcat în stradă chiar în faţa Arcului de Triumf, este ulterior urcat într-o maşină. Mihai Ghimpu bănuieşte că acesta ar putea fi, Valeriu Boboc.

“Potrivit investigaţiilor noastre, printre poliţişti care au atăcat tinerii din Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost implicaţi poliţişti din mai multe secţii de poliţie, printre care de la Combatere Crimă Organizată, Poliţia Antidrog şi alţii” a declarat Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a prezentat şi numele celor implicaţi:

Mihai Ghimpu a susţinut că nu cunoaşte dacă Procuratura dispune de aceste imagini, dar a ţinut să informeze că informaţiile date au fost bine ascunse de fosta guvernare comunistă.

Sursa: www.pl.md

Ialoveni — un oraş curat ca în Europa! Noi declaraţii în Dosarul 7 Aprilie în cadrul unei Conferinţe de presă organizate de Tineretul Liberal