Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia OTPL privind aniversarea a 20 de ani de la “Podul de Flori”

|versiune pentru tipar||
PL / 6 mai 2010
Partidul Liberal

Cu ocazia aniversării a 20 de ani de la Podul de Flori din 6 mai 1990, Organizaţia de Tineret a Partidul Liberal adresează un mesaj de salut şi felicitare tuturor românilor.

Tineretul Liberal consideră că Podul de Flori din 6 mai 1990 prin care cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului au trecut liber graniţa, a reprezentat pentru poporul român căderea zidului berlinez, evidenţiind unitatea tuturor românilor din cele două state.

La 20 de ani de la acel eveniment, considerăm că nu au fost realizate idealurile acelei zile de înaltă graţie naţională şi suntem de părere că e nevoie de un nou Pod de Flori, prin care cetăţenii Republicii Moldova să obţină dreptul la libera circulaţie în Uniunea Europeană şi asfel să trecem la o nouă etapă în procesul de integrare europeană.

Podul de Flori este denumirea acordată acţiunilor care au avut loc de-a lungul râului Prut la 6 mai 1990, atunci când autorităţile române şi moldovene au deschis punctele de frontieră: Miorcani-Pererâta, Stânca-Costeşti, Iași-Sculeni, Podul Ungheni-Ungheni, Albiţa-Leuşeni, Fălciu-Ţiganca, Oancea-Cahul şi Galaţi-Giurgiuleşti. În mod simbolic, la acel eveniment au fost lansate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri. Acest detaliu a dat numele manifestărilor respective — Podul de Flori.

Departamentul de Comunicare al PL

Tinerii liberali mai aproape de Europa Tineri liberali participă în cadrul alegerilor din Regatul Unit al Marei Britanii