Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

OTPL a participat la Academia Europeană de vară de la Bruxelles

|versiune pentru tipar||
PL / 27 iunie 2010
Partidul Liberal

În perioada 23–25 iunie 2010, la Bruxelles a avut loc Academia Europeană de vară, care a reunit circa 70 de tineri de la organizaţiile de tineret liberale şi democrate din Europa. Tema Academiei Europene din acest an a fost moneda Euro şi stabilitatea în zona Euro. Din partea Tineretului Liberal, la eveniment a participat ofiţerul internaţional OTPL, Ana Cernomaz.

Conferinţa s-a ţinut în incinta Parlamentului European şi a fost deschisă de către Niccolo Rinaldi, vicepreşedinte al Grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa din Parlamentul European. La eveniment a fost invitat Dominique Servais, preşedintele Băncii Centrale Europene. Printre vorbitori au fost membri ai Parlamentului European precum Graham Watson, Kristina Ojuland, Olli Rehn, Marian Harkin, Sharon Bowles şi Olle Schmidt.

În urma conferinţei tinerii au aflat care au fost motivele stabilirii unei monede europene unice şi care au fost provocarile pe care aceasta le-a suportat în perioada crizei economice.

Prezentă la eveniment, Ana Cernomaz, ofiţer internaţional OTPL, consideră că datorita Academiei Europene de vară a avut ocazia unică de a obţine informaţii despre moneda europeană şi beneficiile acesteia asupra economiilor ţărilor din zona Euro, de la specialişti de nivel european. “Încă o data m-am convins că drumul Republicii Moldova este spre Uniunea Europeană şi că instaurarea monedei Euro ar duce la dezvoltarea economiei naţionale” crede Anna Cernomaz.

Academia Europeană de vară a fost organizată de catre Grupul din Parlamentul European — Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) în cooperare cu Tineretul Liberal European (LYMEC) şi Tineretul Democrat European (YDE).

28 iunie — Ziua ocupaţiei sovetice, zi de comemorare Filialele Partidului Liberal au comemorat victimele regimului comunist