Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

OTPL pledează pentru reactivarea TorrentsMD

|versiune pentru tipar||
PL / 28 octombrie 2010
Partidul Liberal

Astăzi, 28 octombrie, la orele 14.00, Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a depus la Procuratura Generală o cerere prin care se solicita în mod repetat reactivarea site-ului Torrents.MD. Cererea depusă a fost însoţită şi de lista tuturor semnatarilor (peste 800) a petiţiei on-line lansată de către OTPL cu o săptămână în urmă cu scopul de a oferi susţinătorilor redeschiderii TorrentsMD o şansă de a-şi face cunoscută poziţia.

Evenimentul de astăzi se înscrie în şirul acţiunilor iniţiate de către OTPL din momentul suspendării activităţii site-ului, la 13 octombrie. Reamintim că prima acţiune de susţinere a TorrentsMD a fost difuzarea unei declaraţii privind suspendarea site-ului, la 15 octombrie, şi desfăşurarea în aceeaşi zi a unui flash-mob cu scopul de a focaliza atenţia publicului asupra problemei respective.

Sergiu Boghean şi Ion Bargan, preşedintele şi, respectiv, vicepreşedintele OTPL au depus cererea şi documentele ataşate la secretariatul Procuraturii Generale, cererea fiind înregistrată. Conform legii, Procuratura Generală trebuie să dea un răspuns solicitării OTPL în termen de maxim 30 de zile.

După depunerea actelor, Sergiu Boghean şi Ion Bargan au susţinut o conferinţă de presă în faţa Procuraturii Generale, răspunzând la întrebările reprezentanţilor mass-media. Sergiu Boghean a relatat celor prezenţi conţinutul acţiunii şi a reafirmat verbal cererea OTPL ca site-ul să fie reactivat, iar Ion Bargan a menţionat că nu toate informaţiile de pe site intră sub incidenţa verificărilor efectuate de Procuratura Generală, unele dintre ele fiind parte a domeniului public. Astfel, conform vorbitorilor, există motive întemeiate de a cere reactivarea site-ului.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL

Comunicat de presă al Partidului Liberal Tineretul Liberal a depus flori la mormintele lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici