Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă privind desfăşurarea Conferinţei a I-a a Clubului Liceenilor Liberali

|versiune pentru tipar||
PL / 19 martie 2011
Partidul Liberal

Sâmbătă, 19 martie 2011 în sala Preturii sectorului Buiucani din mun. Chişinău s-a desfăşuat Conferinţa de constituire a Clubului Liceenilor Liberali. La Conferinţă au participat peste 100 de delegaţi de la licee, colegii şi şcoli din mun. Chişinău. La eveniment a participat preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL Sergiu Boghean care a precizat că Organizaţia Liceenilor a fost constituită în 2006, având de atunci 3 preşedinţi, iar acum a venit timpul să constituim Clubul Liceenilor Liberali, în care să fie încadraţi atât elevii de liceu, cât şi elevii de la colegii şi şcoli.

Preşedintele Partidului Liberal, prezent la eveniment a transmis un mesaj de susţinere liceenilor liberali, îndemnându-i să se implice pentru ca împreună să schimbăm mentalitatea cetăţenilor şi să producem o schimbare de esenţă. “Voi sunteţi cei care v-aţi născut în anii de după 90’, anii democraţiei, însă nu aveţi parte de o democraţie în tot sensul cuvântului. Trebuie să ne implicăm pentru a reuşi să punem capăt acestei perioade de tranziţie”.

Delegaţii Conferinţei a I-a a Clubului Liceenilor Liberali au adoptat în unanimitate o rezoluţie privind acordarea dreptului de vot tinerilor de la vârsta de 16 ani, hotărând lansarea unei campanii de informare în rândul tinerilor, colectarea de semnături de la tineri liceeni cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani în susţinerea iniţiativei, adresarea unei solicitări Parlamentului Republicii Moldova de a supune dezbaterii modificarea Constituţia RM şi a legislaţiei electorale în sensul acordării tinerilor de la vârsta de 16 ani a dreptului de vot în prima etapă pentru alegerile locale şi în a doua etapă pentru alegerile parlamentare.

Conferinţa a ales în calitate de preşedinte pe Sârbu Dan, elev la Liceul Teoretic Român-Englez “Ion Creangă”, secretar Marina Calugari, elevă la Liceul Teortic “Mircea cel Bătrân”, vicepreşedinţi — Victor Gârbu, elev la Liceul Teoretic Român-Francez “Gheorghe Asachi”, Olga Şuba, elevă la Liceul Republican cu Profil Real şi Costantin Macaria, elev la Colegiu de Informatică.

După finalizarea lucrărilor Conferinţei, liceenii liberali au depus flori la Piatra Comemorativă din Piaţa MariiAdunări Naţionale în semn de recunoştinţă faţă de toţi cei care cu preţul vieţii au apărat valorile naţionale, demnitatea şi libertatea.

Departamentul de Comunicare al Organizaţiei de Tineret a PL

Rezoluţia Conferinţei a I-a a Clubului Liceenilor Liberali privind acordarea dreptului de vot tinerilor de la vârsta de 16 ani

Având învedere că:

Considerând că:

Întrucât:

Noi, delegaţii Conferinţei a I-a a Clubului Liceenilor Liberali hotărâm:

Sursa: www.pl.md

Pentru o capitală curată! Rezoluţia Conferinţei a I-a a Clubului Studenţilor Liberali privind suplimentarea numărului de cărţi în bibliotecile universitare