Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Adresarea Fracţiunii PL din Consiliul Raional Orhei către alegători, consilierii raionali şi liderii AIE

|versiune pentru tipar||
PL / 15 august 2011
Partidul Liberal

La 27 august 1991, am trăit un vis frumos: cel al debarasării de comunism. Ne-am bucurat şi la 5 iunie curent când comuniştii au înregistrat la Orhei cel mai devastator rezultat electoral din ultimii 20 de ani. Spre marele regret, ei au revenit în administraţia publică a raionului în formula PLDM-PCRM-PSD, cu persoane compromise de spălare de bani, abuz de putere şi alte fraude economice. O dovadă elocventă este desemnarea în funcţia de vicepreşedinte al raionului a comunistului Valeriu Scutelnic. Acest tovarăş, fiind în funcţia de director al Întreprinderii Raionale pentru Silvicultură, a lăsat în urma sa datorii de peste 4 milioane de lei, banii fiind direcţionaţi spre construcţiile neautorizate din pădurea Ţiganca. Dorim ca în aşa mod să fie gestionaţi şi banii din bugetul raional, după cum s-a întâmplat în perioada 2003–2007 când comuniştii au mai guvernat la Orhei? Cu atât mai mult, instituirea celei de-a treia funcţii de vicepreşedinte al raionului nu reprezintă decât un compromis în faţa PCRM, adică a celora care subminează politica pro-europeană a actualei guvernări a Republicii Moldova.

Având în vedere situaţia creată, noi, membrii fracţiunii Partidului Liberal din Consiliul Raional Orhei, declarăm că rămânem devotaţi opţiunii anticomuniste a alegătorilor noştri şi ne situăm în opoziţie faţă de actuala administraţie a raionului Orhei. Suntem siguri că alţi consilieri raionali cu dragoste de neam, ţară şi alegători, care în campania electorală au condamnat comunismul expunându-şi viziunile pro-europene, sunt de asemenea pentru o politică reformatoare în Consiliul Raional Orhei. De aceea facem apel către aleşii locali, care nu acceptă revenirea comuniştilor la putere, să ne consolidăm în fracţiunea “Pro Europa”, fracţiune ce a mai activat în Consiliul Raional Orhei în perioada 2003–2011, pentru a soluţiona problemele stringente ale alegătorilor.

Analizând rezultatele actualelor alegeri din întreaga republică, suntem conştienţi că un exponent al AIE la nivel local nu există, fapt ce ar putea aduce comuniştii la putere în Republica Moldova. Revenirea masivă a PCRM la conducere în raioane reprezintă primul semnal de alarmă că procesul integrării europene e în pericol şi necesită o unificare a forţelor de dreapta în toate nivelurile administraţiei publice din republică.

Situaţia ne obligă să ne debarasăm cu toţii de ambiţiile carieristice şi să ne gândim la viitorul copiilor noştri. Schimbarea renovatoare pe acest pământ depinde mult şi de verticalitatea fiecărui ales local. Fiindcă a promova sloganul “Moldova fără Voronin. Moldova fără comunişti!”, ca apoi să înscăunezi PCRM în posturi, e pur şi simplu o sfidare a voturilor electorilor.

Fracţiunea PL din Consiliul Raional Orhei
Sursa: www.pl.md

Declaraţia Partidului Liberal cu privire la necesitatea predării în şcoală a Istoriei Românilor Biroul Permanent al Partidului Liberal a decis excluderea din partid a lui Reli Sadovici